Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kim Olacak?

Isparta gündemini bir süredir meşgul eden Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterinin kim olacağı tartışmalarında sona yaklaşıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Ekim 2012 11:39
Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Kim Olacak?

Yasaya göre Isparta'da Sağlık Bakanlığına ait bütün hastaneler en geç Kasım ayına kadar birleşecek. Bu Birleşme sonunda Genel Sekreterlik sistemine geçilecek.

Isparta’da bazı yöneticilerin adı da genel sekreterlik için geçiyor. Sağlık Bakanlığı Teşkilat yasasına göre bakanlığa bağlı bütün kamu hastaneleri birleşiyor. Isparta uygulamada pilot il olarak seçildi.

Yasaya göre Kamu Hastaneleri Birliği ve birliğin yönetim kurulu oluşturulduktan sonra kamu hastanelerinin tamamı birliğe bağlanacak. Birliğe Isparta Devlet Hastanesi, Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, Dr. Sadık Yağcı Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilçe hastaneleri bağlı olacak.
Bütün işlemler birlik üzerinden yürütülecek. Hastanelerin idaresi ise atanacak Genel Sekreterde olacak. Bütün hastanelerin tek başhekimi ve tek başhemşiresi olacak. Genel Sekreter direkt olarak Sağlık Bakanlığına bağlı olacak. Bütün idare işçiler sözleşmeli olacak. Atamalarla ilgili çalışmaların başladığı ve en geç Mayıs ayı sonunda birleşme işlemlerinin sonuçlandırılacağı öğrenildi.

Yeni yasaya göre bütün idareciler yeniden atanacak. Bu bilgiler doğrultusunda hem sağlık camiasında hem de siyasi kulislerde kimin genel sekreter olacağı konuşuluyor.

Alınan duyumlar çerçevesinde ismi ön plana çıkan idareciler şunlar: “Sağlık İl Müdürü Dr. Mehmet Karaya ve Devlet Hastanesi Başhekimi Osman Aydın, ” ayrıca Sağlık Bakan’ı Recep Akdağı’ın bu isimler haricinde de Ankara’dan üst düzey bir sağlık yöneticisini Isparta’ya atayabileceği de konuşuluyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum