Kamu Hastanelerindeki Performans Uygulaması Tartışıldı

Kamu hastanelerindeki performans uygulaması Isparta Burdur Tabip Odası ve sağlık sendikalarının katılımıyla tartışıldı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 25 Mart 2013 11:35
Kamu Hastanelerindeki Performans Uygulaması Tartışıldı

Düzenlenen toplantıya, TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök, Isparta-Burdur Tabip Odası Başkanı Dr. İlker Büyükyavuz, Genel Sekreteri Dr. Aysel Divarcı, Türk-Sağlık Sen Isparta Şube Başkanı Hayati Yıldız, SES Isparta Şube Başkanı Ali Rıza Deveci ve kamu hastanelerinde görev yapan doktorlar katıldı.

Toplantıda TTB Merkez Konsey üyesi Dr. Fatih Sürenkök, TTB olarak performansa dayalı ek ödemenin, doktorların gelirlerinin en fazla yüzde 20'sini oluşturması gerektiğini düşündüklerini belirtti. Doktorların esas ücretlerinde iyileştirme yapılması için 657 sayılı kanunda makam tazminatı verilecek personele doktorların da eklenmesini önerdiklerini belirtti.

Performans uygulamasıyla ilgili öne çıkan sorunlar ise şu şekilde oldu; Aynı işi yapan ve aynı performans puanını toplayan sağlık personelinin farklı hastanelerde aldıkları ek ödemeler farklılık göstermektedir. Hastanenin ne kadar geliri ve gideri olacağı konusu sağlık personelinin elinde değildir. Bu ücret farklılığı eşit işe, eşit ücret ilkesine, uluslar arası normlara ve Anayasa'ya aykırıdır.

Performansa dayalı ücretlendirme sisteminde çok çeşitli adaletsizlikler bulunmaktadır. Ücretlendirmeyle ilgili adaletsizlikler sağlık personelinin motivasyonunu olumsuz etkilemektedir.

Branş nöbetleri nedeniyle hekimler hastanede ayda 7'ye kadar nöbet tutmaktadır. Ek ödemede azalma olmaması için hekimler nöbet izni kullanmadan çalışmak zorunda kalmaktadır. Bu uygulamayla hasta güvenliği tehlikeye atılmaktadır.

Branş nöbetleri sonrasında hekimlerin fazla mesai sürelerinin emeklilik hesabındaki çalışma gün sayısına dahil edilmesi için çalışma yapılmalıdır.
Bankaların dağıttığı maaş hesabı promosyonlarıyla ilgili kurumlar arası farklılıklar giderilmelidir.

Isparta ve Burdur illerinde hekimlerin performansa dayalı ek ödeme uygulamasına bakışlarını tespit etmeye yönelik anket çalışması yapılması ve sonrasında sorunların çözümüne yönelik adımların atılması kararlaştırıldı”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum