Kamu Hastanelerine Proje Hazırlama Eğitimi

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı (BAKA), Isparta’da kamu hastaneleri proje ekiplerine proje hazırlama eğitimi verdi.

Yayınlanma:
Kamu Hastanelerine Proje Hazırlama Eğitimi

BAKA, Isparta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği işbirliğinde verilen proje döngüsü yönetimi eğitiminde; BAKA’nın Doğrudan Faaliyet Destekleri, Mali Destek Programları ile AB ve diğer kurumların desteklerinden yararlanabilmek için proje hazırlanırken nelere dikkat edilmesi ve proje formatı konusunda önemli bilgiler verildi.

Görevleri arasında ‘Bölgedeki kamu kurumları, yerel yönetimler ve STK’lara planlama ile proje yapma konularında destek sağlamak’ bulunan BAKA, Isparta Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği’nin talebi üzerine proje hazırlama eğitimi verdi. Sürdürülebilir kalkınma hedefi için çalışmalarını sürdüren BAKA’nın proje hazırlama eğitimi, Isparta Kamu Hastaneleri Birliği Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. İdari Hizmetler Daire Başkanı Turgut Ören’in BAKA’ya eğitim için teşekkür ettiği açılış konuşmasının ardından başladı.

Proje yapma kültürünün geliştirilerek AB ile diğer kurumlardan daha fazla destek sağlanabilmesi hedefiyle gerçekleştirilen proje hazırlama eğitimini BAKA Proje Yönetim Birim Başkanı Sinan Mesuter verdi. Antalya, Isparta ve Burdur’da çalışmaların sistematik olması, konunun paydaşları arasında iletişim ve işbirliği ile pazar payının ve rekabet gücünün artması’ amacıyla sağlık turizmi kümelenme çalışmasını sürdüren BAKA’nın proje hazırlama eğitimi, Avrupa Birliği (AB) ile kalkınma ajansları proje formatına uygun proje hazırlanabilmesi amacıyla gerçekleştirildi.

Eğitimde, Türkiye-AB Katılım Öncesi Mali İşbirliği Süreci, Türkiye’de AB ve kalkınma ajansları tarafından finanse edilen proje ile programlar, AB Proje Çevrimi Yönetimi (Project Cycle Management), hibe programları başvuru formları ve eklerinin hazırlanması, Avrupa Komisyonu tarafından belirlenen proje teklifi hazırlama formatı olan ‘Proje Döngüsü Yönetimi’, AB ve Kalkınma Ajansı hibe programları konularında bilgiler verildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum