Kamu Kurumları Engelleri Aşıyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından hazırlanan yönetmelik kapsamında Erişebilirlik İzleme ve Denetleme Komisyon üyeleri, kamu kurumlarında engelli vatandaşlara yönelik yapılması gereken çalışmaları anlattı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2014 13:58
Kamu Kurumları Engelleri Aşıyor

Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde gerçekleştirilen toplantıya Aile ve sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreteri Osman Aydın, İl Sağlık Müdürü Mehmet Karakaya, Altı Nokta Körler Derneği İl Başkanı İsmail Er katıldı. Yapılan konuşmalarda, engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmaların yapıldığı belirtildi.

CEZA YAPTIRIMI UYGULANACAK
2015’in Temmuz ayına kadar tüm çalışmaların tamamlanması gerektiğine vurgu yapan Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, engelli vatandaşlar için çalışma başlatmayan kurumlara cezai işlem uygulanacağını söyledi.

İl Müdürü Kütük, “Görülen eksikliklere istinaden 2015 yılına kadar ek süre verilecek veya umuma açık hizmet veren her türlü yapı ve açık alan ile toplu taşıma araçlarının sahibi olan gerçek ve tüzel kişiliklere her bir tespit için bin TL’den 5 bin TL’ye kadar, yine Büyükşehir Belediyesi, Belediyeler ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarına her bir tespit için 5 bin TL’den 25 bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacak. Ayrıca bir yıl içerisinde aynı kurum ve kuruluşa 50 bin TL üzerinde ceza kesilemeyecek.” ifadelerini kullandı.

KARAKAYA: ENGELLERİ KALDIRACAĞIZ
Doğumevi Hastanesi’nde engelli vatandaşlar için gereken tüm çalışmaları yaptıklarını belirten Sağlık İl Müdürü Mehmet Karakaya, ilçeler ve beldelerdeki kamu kurumlarında da çalışmaların devam ettiğini söyledi.
İl Müdür Karakaya, “Çandır ve Şarkikaraağaç’ta da engelleri kaldırdık. Tüm hastanelerimizde engelleri kaldıracağız.” Diye konuştu.

BU BİR DUYARLILIK MESELESİ
Altı Nokta Körler Derneği Başkanı İsmail Er, istenildiği zaman tüm kurumların bu tür çalışmaların yapılabileceğini söyleyerek, bu konunun duyarlılık meselesi olduğunu söyledi.

Dernek Başkanı Er, “Kamu Hastaneler Birliği’nde sorunumuz çözüldü. Bugüne kadar yapılan tespitlerde yetkililer bütçemiz yok diyerek engellilere yönelik çalışmalar yapmıyorlardı. Bu bir duyarlılık meselesidir. Tüm kurum ve kuruluşların gerçek anlamda çalışmalarını istiyoruz. Bizler rahat yaşamayı ve toplum içinde yer almayı istiyoruz. Bu hakkı bize vermekle devletimiz sorumludur. Bu gibi çalışmaların yapılıyor olması da bizim için ayrı bir mutluluk kaynağıdır.” dedi.

Konuşmaların ardından Isparta Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde yapılan çalışmalar denetlendi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.