Kamu-Sen’den Zam Eleştirisi

Kamu-Sen Isparta il Temsilcisi Hayati Yıldız, Geçtiğimiz günlerde Hükümet ile Sendikalar arasında imzalanan toplu sözleşmenin tam anlamıyla bir hezimet olduğunu dile getirdi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Ağustos 2013 18:57
Kamu-Sen’den Zam Eleştirisi

1 Ağustosta başlayan toplu sözleşme görüşmelerinde Çalışma ve Sosyal Güvelik Bakanlığı Faruk Çelik ile kamu görevlilerinin 2014-2015 yıllarına ilişkin mali ve sosyal haklarını belirlemek üzere Memur-Sen, Kamu-Sen ve KESK bir araya gelmişti. Fakat Hükümetin 2014 ve 2015 yılı için memura yüzde 3+3 zam önerisinin kabul edilmesine tüm sendikalardan büyük tepki geldi.

Isparta Kamusen ve Türk Sağlık Sen ortak yaptıkları basın açıklamsında imzalanan toplu sözleşmenin memura fayda sağlamayan bir anlaşma olduğunu ifade etti.

Kapalı kapılar ardında pazarlık yapıldı
Kamu-Sen İl Temsilcisi Hayati Yıldız; “Memurlar, emekliler ve aileleriyle birlikte 20 milyon vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren 2014-2015 yılları toplu sözleşme süreci Memur-senin attığı imza sonucu başlamadan bitmiştir. Bu Konfederasyon, Hükümetle kapalı kapılar ardında yaptığı pazarlıkların ardından memurlarımız ve emeklilere hiçbir fayda sağlamayan bir anlaşmaya imza atmıştır.

Bugün memurlarımız toplu sözleşme görüşmelerinin neden iki oturumda bitirildiğini ve daha önümüzde 23 gün gibi uzun bir süre varken, Yüz yüze oldukları yüzlerce sorunun neden konuşulmadığını merak etmektedir” dedi.

Yıldız 2013 Toplu sözleşmelerinde gayri hukuki ve gayri ahlaki bir tutum sergilendiğini belirterek; “Türkiye Kamu-Sen toplu sözleşme görüşmelerinde Kanundan doğan bir hak olarak başından sonuna kadar bulunma ve pazarlık yapma hakkına sahiptir.

Vatandaşa tarihi başarı denilerek yutturulmaya çalışılan toplu sözleşmede memurları unutanlar, ne kadar reklam yaparlarsa yapsınlar, toplu sözleşmeleri özürlüdür ve kamu görevlileri 2014 yılında;Enflasyon farkının yüzde sıfır olmasının; Ek ders ücretlerine , Ek Ödemelere , Aile yardımına , Çocuk parasına , Özel Hizmet Tazminatlarına , Doğum ve ölüm yardımlarına , Harcırahlara , Fazla mesai ücretlerine yüzde sıfır zammın ve 2015 yılının ise %3 + %3 zamla geçiştirilmesinin hesabını mutlaka soracaklardır.”ifadelerini kullandı.

Yeni kazanım sağlamayan bir anlaşma
Kamu-Sen’in görüşmelerden uzak tutulduğunu açıklayan Yıldız; “Anlaşılan odur ki, memurlarımıza hiçbir yeni kazanım sağlamayan bu anlaşmaya karşı çıkmamızdan endişe edilmiş ve kapalı kapılar ardında yürütülen pazarlıklarda, Türkiye Kamu-Sen masadan uzak tutulmak istenmiştir.

Bugüne kadar memurları enflasyona ezdirmediğini iddia eden Hükümet ve tarihi başarıdan söz edenler, böyle bir garabeti hangi gerekçeyle açıklayabilirler? Türkiye Kamusen olarak Memurlarımızı ve emeklilerimizi masada satan zihniyeti şiddetle kınıyoruz” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum