Kamu Sosyal Tesis Ücretlerine Zam

Kamuya ait eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhaneler, kreş ve çocuk bakımevleri ile spor tesislerinden yararlanma ücretlerine zam geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Ocak 2014 16:07
Kamu Sosyal Tesis Ücretlerine Zam

Maliye Bakanlığı, kamuya ait eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhaneler, kreş ve çocuk bakımevleri ile spor tesislerinden yararlanma ücretlerine enflasyon oranında zam yapıldı. Kamu misafirhanelerinde kalmanın bedeli 2013 yılının yaz aylarında 6.80 TL olurken şimdi bu rakam söz konusu dönemde 7.30 TL'ye çıktı.

1 ŞUBAT'TA YÜRÜRLÜĞE GİRECEK
Maliye Bakanlığı'nın, Kamu Sosyal Tesislerine İlişkin Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak, 1 Şubat 2014 tarihinden geçerli olmak üzere yürürlüğe girecek. Tebliğe göre, kamu kurum ve kuruluşlarınca işletilen yüzme havuzu, hamam, sauna, sıcak su, plaj gibi 21 özellikli eğitim ve dinlenme tesislerinde kişi başına günlük 13,95 lira yemek ve 5,50 lira (1 Temmuz-15 Ağustos döneminde 7,30 lira) konaklama bedeli alınacak.

KONAKLAMA BEDELİ 12 LİRA
Özelliklerden asgari 12 ve en fazla 14 tanesini taşıyan tesislerde kişi başına günlük 12,00 lira yemek ve 4,80 lira (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 6,20 lira) konaklama bedeli ödenecek. Özelliklerin 12 tanesinden daha azı bulunan tesislerde kişi başına günlük 9,50 lira yemek ve 4,00 lira (1 Temmuz - 15 Ağustos döneminde 5,85 lira) konaklama bedeli alınacak. Ayrıca, konut veya bağımsız bölümde, buzdolabı bulunanlarda günlük en az 1,95 lira, televizyon bulunanlarda günlük en az 2,15 lira ve klima bulunanlarda günlük en az 3,00 lira, konut başına ilave bedel alınacak.

KİŞİ BAŞINA 7.30 LİRA
Misafirhanelerden yararlanan kurum personeli, kişi başına her gece için en az 7,30 lira ödeyecek. İdarelerce, verilen hizmetin özelliği, maliyeti ve standardın üzerinde olması, odadaki yatak sayısı gibi hususlar dikkate alınarak daha yüksek konaklama bedeli tespit edilebilecek. Misafirhanelerden yararlanan geçici görevli personel hangi kamu kurumunda çalışırsa çalışsın tamamına aynı tarife uygulanacak.

KREŞ VE ÇOCUK BAKIM ÜCRETLERİ
Kamu kurum ve kuruluşlarına ait kreş ve çocuk bakımevlerine kabul edilecek Devlet memurları ile diğer kamu personelinin her çocuğu için aylık bakım ücreti asgari 132 lira olarak tespit edildi. Kurum personeli de dahil olmak üzere, her türlü futbol, basketbol, voleybol salon ve sahalarından, tenis kortlarından, yüzme havuzlarından, su ve kış sporlarının yapıldığı yerlerden veya diğer spor tesislerinden yararlananlardan alınacak ücretler de yeniden düzenlendi.

Bu tesislerden bir saat süresince spor alet ve malzemelerinin yararlananlar tarafından temin edilmesi halinde kişi başına en az 4,80 lira, spor alet ve malzemelerinin tesisten temin edilmesi halinde kişi başına en az ?7,30 lira bedel alınacak. Amatör spor müsabakaları sırasında lisanslı sporcuların antrenman amacıyla veya öğrencilerin ders programı çerçevesinde belirtilen tesislerden yararlanmaları halinde, ilgili idarelerce gerekli görüldüğü takdirde bedel alınmayabilecek veya daha az bir bedel alınabilecek. Hamam, sauna ve kaplıcalardan bir saatlik yararlanma karşılığı kişi başına en az 8,60 lira bedel alınacak.

ORTAK HUSUSLAR
Kamu kurum ve kuruluşlarının tasarrufunda bulunan eğitim ve dinlenme tesisi, misafirhane, kreş, çocuk bakımevi, spor tesisi ve benzeri sosyal tesislerin işletme giderleri için ilgili kurum ve kuruluşların bütçelerinden herhangi bir katkıda bulunulmaması esas alınacak. Bu tesislerde merkezden geçici görevle gönderilecek personel sayısı asgari seviyede tutulacak ve 2013 yılında görevlendirilen personel sayısı hiç bir şekilde aşılmayacak.

Bu tür yerlerde, 2012 yılında, merkezi yönetim bütçesi ile döner sermaye ve fonlardan ücret ödenmek üzere ilk defa personel istihdam edilmeyecek, ancak ücreti sosyal tesis işletme gelirlerinden karşılanmak üzere ilk defa personel istihdamı yapılabilecek. Tesislerin bir önceki yıl doluluk oranları ile bu yıl yapılacak olan müracaat sayıları da dikkate alınarak doluluk oranı yüzde 50'nin altına düşen tesisler hizmete açılmayacak, yeterli sayıda müracaat olmaması halinde dönemler itibariyle yapılan müracaatlar birleştirilerek dönem sayılarının azaltılması yoluna gidilecek.

Tesislerin lokanta (alakart usulüyle yemek çıkarılması halinde alakart yemek bedelleri dahil), pastane, kafeterya, büfe, disko ve diğer hizmet verilen yerlerinde yemek, kahvaltı, içki, meşrubat, çay, kahve ve benzeri hizmet bedelleri hiç bir şekilde maliyetinin altında olmayacak.

Bir kurum veya kuruluşun eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhane, kreş ve çocuk bakımevlerinden yararlandırılan o kurum ve kuruluşun emeklisi ile o kurum ve kuruluşun personelinin veya emeklisinin eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarife uygulanacak. Bir kurum veya kuruluşun eğitim ve dinlenme tesisleri, misafirhane, kreş ve çocuk bakımevlerinden yararlanan diğer kurum ve kuruluşların personeli ve emeklileri ile bunların eşleri, üstsoy ve altsoylarına, kurum personeli için belirlenen tarifenin yüzde 25 fazlası uygulanacak

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.