Kamuda Başörtüsü Yasağı Kalkıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan hükümetin demokratikleşme paketini açıkladı. Pakette ‘kamuda başörtüye serbestlik’te var….

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Eylül 2013 12:29
Kamuda Başörtüsü Yasağı Kalkıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, hükümetin demokratikleşme paketini açıkladı. Başbakan Erdoğan, “Kılık kıyafet yönetmeliğini değiştirerek kamu kurumlarında baş örtüü yasağını kaldırıyoruz. Ayrımcılık içeriyordu. Kadın çalışanların giyimleri üzerindeki ayrımcı ihlalleri kaldırıyoruz. Resmi elbise giymek zorunda olan TSK mensupları, yargıda hakim ve savcıları bunun dışında tutuyoruz” dedi.

'DAĞ FARE DOĞURDU'YA YANIT
Erdoğan, “Korkaklar zafer anıtı dikemezler. Siyasetlerini korku ve korku üzerine kuranlar değişim karşısında varlıklarını sürdüremezler. Türkiye’nin bölünme sorunu yok ama bir muhalefet sorunu vardır. Yapılmak isteyen, yapılana karşı çıkan muhalefetle devam etmesi zordur. Muhalefetin korku üslubunu bırakması gerekiyor.

Bir başka zihniyetin daha paket açıklanmadan 'Dağ fare doğurdu' eleştirisini hazırlamasını anlıyorum. Paketten ölümsüzlük bekleyenler irrasyonel bir bekleyişin, abartılı bir bekleyişin içindeler. Bu paket, bir kapı aralamadır. Bu paket özlenen hak ve özgürleri getiren bir pakettir. Bu paket bir aşamadır. Bu paket birilerinin dediği gibi dayatmanın, pazarlığın eseri değildir.” dedi.

İŞTE DEMOKRATİKLEŞME PAKETİ'NDEN SATIRBAŞLARI

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.