Kamuda Çalışan Taşeron İçin Flaş Gelişme

Kamuda Çalışan Taşeron İçin Flaş Gelişme... Müjdeyi MHP Milletvekili Korkmaz verdi!

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Şubat 2015 22:31
Kamuda Çalışan Taşeron İçin Flaş Gelişme

SDÜ'de bir süredir adeta kabusa dönen taşeron büro işçilerinin temizlik işlerine görevlendirilmesi ve bürolardan çıkarılması konusunda flaş bir gelişme yaşandı.

Söz konusu durumu düzenleyen Kanun Tasarısının geçici 1. Maddesi ile, taşeron firmalar üzerinden bürolarda çalışan işçiler hakkında idareyi sorumlu tutan ve cezai müeyyideler öngören 6552 Sayılı Kanunun Ek 8. Maddesinin 3. Fıkrasının uygulanması yıl sonuna kadar ertelendi.

Beklenen erteleme sonrası SDÜ'de görev yerlerinden temizlik işlerine gönderilen taşeron büro işçileri yeniden bürolardaki görevlerine dönebilecek.

Konuyla ilgili süreci yakından takip eden ve müdahil olan MHP Isparta Milletvekili Nevzat Korkmaz, yaptığı açıklamada "TBMM Çalışma Komisyonunda görüşülmekte olan Kanun Tasarısının geçici 1. Maddesi ile, taşeron firmalar üzerinden bürolarda çalışan işçiler hakkında idareyi sorumlu tutan ve cezai müeyyideler öngören 6552 Sayılı Kanunun Ek 8. Maddesinin 3. Fıkrasının uygulanması, girişimlerimiz neticesinde, Bakan Sayın Çelik’inde uygun görmesiyle, Kilis AKP Milletvekili Fuat Karakuş’a verdirilen bir önerge ile 31.12.2015 tarihine kadar ertelenmiştir.
Komisyonda kabul edilen İktidar partisinin önergesinin Genel Kurulda, bizlerinde desteği ile yasalaşacağı aşikar olup 15 gün içerisinde genel kurulda görüşülecektir. Tüm kamu kurum ve kuruluşlarına, yeni çıkacak düzenleme doğrultusunda hareket etmeleri gerektiğini hatırlatır, kamuoyuna ve işçi kardeşlerime saygı ile duyururum" dedi.

İŞTE O KARAR

 

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum