Kamuoyuna Önemli Duyuru

Kamuoyuna Önemli Duyuru

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ekim 2017 13:24
Kamuoyuna Önemli Duyuru

Isparta Kamuoyunu bir süredir meşgul eden Akdeniz Gazetesi’nin satışı ile ilgili şaibe iddialarının ardından Akdeniz Gazetesi’nde bazı meslektaşlarımız hakkında mesnetsiz iddialara yer verilmesi aşağıdaki açıklamayı zorunlu kılmış ve kamuoyu bilgilendirmesi gereği ortaya çıkmıştır.

Fetullahçı Terör Örgütü / Paralel Devlet Yapılanması (FETÖ/PDY)’na bulaşmış ve Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile kapatılması ihtimali yüksek olan Akdeniz Gazetesi’nin satışı ile ilgili ilimiz gazete ve internet sitelerinde çeşitli haberler yapılmıştır. Bu haberler doğrultusunda Isparta Valiliği konunun araştırılması için Kontrol Kurulu aracılığı ile gerekli teftişini yapmıştır.

Bu teftişte görevli meslektaşımız Mustafa Baş Oluşum Gazetesi’nde çalışmaktadır. Nokta Gazetesi ile hukuki olarak her hangi bir ilişkisi yoktur. Mustafa Baş’ın Nokta Gazetesi ile tek ilişkisi gazete imtiyaz sahibinin babası olmasıdır.

Gereken incelemeler sonucunda Valilik, Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü ve Başbakanlık’a gereken rapor gönderecektir. Bu rapor sonucu, hiçbir Isparta medyası töhmet altında bırakılmayacaktır.

İlimizde yayın yapan 4 Gazetenin imtiyaz sahibi Emre Altuğ ile görüşüldü ve kendisinin yazılı açıklaması alındı. Yazılı açıklama şöyle; “10 yıldır Isparta’da yayın yapan 4 gazetenin imtiyaz sahipliğini üstlenmekteyim. Bugüne kadar hem valilik hem Basın İlan Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından denetlendik. Çok şükür her hangi bir usulsüzlüğümüz bulunmamıştır. Yaptığımız yayınlarla gösterdiğimiz karakterli duruşumuzla Isparta kamuoyunun nezdinde takdir toplayan bir yayın anlayışımız olmuştur. Ortağı FETÖ’den tutuklanan Akdeniz Gazetesi’ni satın almak konusu ile ilgili uzaktan yakından bir girişimim olmamıştır. FETÖ ile bağlantılı bir gazeteyi 1 TL’ye dahi almam söz konusu olamaz. Hayatım boyunca tek telefon hattı kullandım. İddia sahiplerini konuyla ilgili olarak hangi siyasi ile ne zaman, nerede, saat kaçta, nasıl konuşmuşum bunu ispatlamaya davet ediyorum. İspatlandığı takdirde 4 GAZETEMİ KAPATMAYA SÖZ VERİYORUM. Bu iddiayı ispatlayamayanlar GAZETECİLİK MESLEĞİNİ BIRAKARAK GAZETELERİNİ KAPATMAYA söz veriyorlar mı? Bu iddiayı ispat edemeyen NAMERTTİR, MÜFTERİDİR

Türkiye genelinde FETÖ ile ilişkisi ortaya çıkmış 45 yerel gazete KHK ile kapatılmıştır. Ortağı FETÖ’den tutuklanan Akdeniz Gazetesi’nin de bu kapsamda tutulmasını beklediğimizi kamuoyu ile paylaşırız.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum