Kan Davası, Tatlıya Bağlandı

Zafer Mahallesi'nde yaşanan bir cinayetin kan davasına dönüşeceği iddiaları üzerine devreye giren Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, doğu kökenli iki aileyi barıştırdılar.

Yayınlanma:
Güncelleme: 30 Ocak 2013 13:17
Kan Davası, Tatlıya Bağlandı

Isparta’da geçtiğimiz yıl iki aile arasında çıkan ve Türkiye gündemine bomba gibi düşen kavga sonrası 1 kişi ölmüş, 2 kişi de yaralanmıştı. Bu olay üzerine ortaya atılan iddialar korkunç boyutlara ulaşmıştı. Batman’lı Uluğ ailesi ve Mardin’li Erman ailesi, Selim Sadak’ın devreye girmesiyle dün barıştılar.

Geçtiğimiz yıl Ağustos ayında biri Batman, diğeri de Mardin kökenli iki aile arasında çıkan tartışma sonucu 1 kişi ölmüş 2 kişi de yaralanmıştı. Dün husumeti bulunan aileleri barıştırmak için Isparta’ya gelen Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, iki ailenin ileri gelenleriyle bir lokantada buluştu. Yaklaşık 100 kişilik grup birbirine sarılıp barıştı.

OLAY NEYDİ?
Zafer Mahallesi'nde iki aile arasında eski bir husumet yüzünden tartışma çıkmıştı. Kısa sürede kavgaya dönüşen tartışmada taş, bıçak ve sopalarla aileler birbirlerine saldırmışlardı. Olayda ağır yaralanarak Isparta Devlet Hastanesine kaldırılan İlyas U.(28), tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetmişti.

EVİ ATEŞE VERDİLER
Yaşanan taşlı, sopalı ve bıçaklı kavgada aldığı bıçak darbeleriyle hayatını kaybeden İlyas U.'nun yakınları, diğer ailenin yaşadığı evin camlarını kırarak evi ateşe vermişti. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesine de izin vermeyen şahıslar, polis ekipleri tarafından güçlükle dağıtılmıştı.

SİİRT’TEN, ISPARTA’YA GELDİ
İki ailenin ileri gelenleriyle tek tek konuşan Siirt Belediye Başkanı Selim Sadak, barışma merasimi sonrası şu açıklamada bulundu: “Erman ve Uluğ aileleri tatsız bir olay yüzünden 6 ay önce tartışma yaşadı. Ben ve arkadaşlarımız da konuyu yakından takip ettik. İki ailenin ileri gelenleriyle telefonla konuştuk ve barış zemini hazırladık. Ailelerin önde gelen isimleriyle burada buluştuk ve barışı sağladık. Biz barış diyoruz” dedi.

“TÜRK – KÜRT KARDEŞTİR”
Sadak: “Bizler barışı istiyoruz. İlk olarak kendi içimizde barışı sağlamalıyız. Türkler ve Kürtler kardeştir. Bizler birlikte tarihler yazdık. Ben İmralı görüşmelerinin devam etmesini istiyorum. Bu konuda daha ciddi adımlar atılmalıdır. Tüm aileler barış içerisinde olmalıdır. Önce iç, toplumsal ve ülkesel barış diyoruz” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum