Kanın Durmasını İstiyoruz Ama…

Isparta Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Parkı’nın açılış töreni birbiri ardına verilen siyasi mesajlara sahne oldu. Barış Süreci olarak anılan sürece üstü kapalı tepkiler geldi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Mayıs 2013 10:05
Kanın Durmasını İstiyoruz Ama…

Isparta Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Parkı’nın açılış töreni birbiri ardına verilen siyasi mesajlara sahne oldu. Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın; önce akil adamlar heyetine, ardından da bazı kurumların tabelalarından T.C. ibarelerinin kaldırılması tartışmalarına gönderme yaptı.

ŞEHİT ANALARININ KALBİNİ KIRANLARI
BU MİLLET UNUTMAYACAK
Türkiye Harp Malulü Gazi Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar ve Isparta Şube Başkanı Musa İrez’de sürece ilişkin çekincelerini gündeme getirdi. Musa İrez, “Şehit annelerimizin kalbini kıranları bu millet unutmayacaktır” dedi.

BU KAN YERDE KALMAYACAK
26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nın açılışında konuşan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, siyasi gündeme dair de bazı değerlendirmeler yaptı. Hükümeti ‘Akil Adamlar’ üzerinden eleştiren Günaydın, “Akil Adamlardan yardım alma durumuna düştü ülkemiz ne yazık ki. T.C. ibarelerini de silmek istiyorlar ama Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Bu kan yerde kalmayacaktır. Türkiye Cumhuriyeti dünyanın beyefendisi olacaktır” diye konuştu.

BEBEK KATİLİNİ BARIŞ GÜVERCİNİ GİBİ GÖSTERMEYİN
Isparta Belediyesi tarafından yapılan Şehitler Parkı’nın açılış töreninde konuşan Türkiye Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar, Bebek katili Apo’nun barış güvercini gibi gösterilmemesi gerektiğine işaret etti.

Pınar, “Elbette kanın durmasını, annelerin ağlamamasını, şehitlerin gelmemesini canı gönülden arzuluyoruz. Yalnız bu süreçte bebek katili Apo’nun barış güvercini gibi gösterilerek Mandelalaştırılmaması, devletimizin ve milletimizin milli haysiyetinin ve onurunun korunması, Türkiye Cumhuriyeti’nin ayrışmaması, şehitlerimizin kemiklerinin sızlatılmaması, bin yıllık kardeşliğimize halel gelmemesi, şehit yakınlarımızın ve gazilerimizin incitilmemesi Türk Milletinin hassasiyetinin kırmızı çizgi olarak kabul edilmesi olmazsa olmaz şartlarımızdandır” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT ANALARI TEDİRGİN
Türkiye Harp Malulü Gazi Dul ve Yetimleri Derneği Isparta Şube Başkanı Musa İrez de konuşmasında “Son zamanlarda ülkemizde şehit annelerimizi üzen çok hadiseler cereyan etmektedir. Ülkemiz yılanlarla dolmuşken şimdi de karayılanları aramıza salınmaktadır. Acaba şehitlerimizin kanları yerde mi kalıyor? sorusu annelerimizi tedirgin etmektedir. Bizleri kahredenleri Allah da kahretsin ve seni unutanları Allah da unutsun kuzum söylemleri gözleri yaşlı bir şekilde annelerimizin dudaklarından dökülmeye başlamıştır. Bu acıyı tadan annelerin ömürleri kısa olurmuş. Şehit annelerimizin kalbini kıranları bu millet unutmayacaktır” şeklinde konuştu.

Isparta’nın En Anlamlı Parkı

Birinci Dünya Savaşı’ndan bu yana toplam bin 250 şehit veren Isparta’da ilk ve tek olan Şehitler Parkı Anneler Günü’nde törenle açıldı. Törende Doğu ve Güneydoğu’da bölücü terör örgütüne karşı verilen mücadelede şehit düşen 84 Ispartalı şehidin ailesine de plaket verildi.

Demirköprü Mevkii eski mezbahane alanına yapılan Şehitler Parkı Anneler Günü’nde açıldı. Yapılan açılış törenine MHP Genel Başkan Yardımcısı Oktay Öztürk, Genel Sekreter Yardımcısı Abbas Bozyel, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mustafa Kurutmaz, Vali Yardımcısı Kadri Canan, MHP ve CHP İl başkan ve yöneticileri, şehit aileleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Kuran Tilaveti ve Türkçe Meali okundu.

HEPİMİZ CENNETTE BULUŞALIM
26 Şubat Hocalı ve Şehitler Parkı’nın anlam ve mana bakımından büyük öneme sahip olduğunu belirten Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, Isparta’da ilk defa bir şehitler parkı yapıldığını söyledi. Anneler Günü’nde bu parkın açıldığını ve açılışında da 84 şehit annesini yılın annesi, ailelerini de yılın ailesi seçtiklerine değinen Başkan Günaydın, “Güzel annelerimizin, şehit annelerimizin Allah katında önemleri çok büyüktür” dedi. Şehitlerimizin cennete gittiğinden bahseden Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, lütuflarının geride kalan ana, baba, kardeş, eş, çocukları olmak üzere 27 derecesine kadar şehitlerimizin lütfunun bağışlandığından bahsederek, “Yüce Rabbim bizi de bu derecenin içerisine koysun. Tüm burada bulunan davetlilerimizi de bu halka içine soksun. Hepimiz cennette buluşalım diyorum” şeklinde konuştu.

BU VATANA BOŞUNA SAHİP OLMADIK
Isparta’nın bugün ender günlerden birisini yaşadığını belirten Başkan Günaydın, şehit ailelerinin bu parkı kullanmalarını ve burada hatıralarını yaşamalarını isteyerek, park ile ilgili olarak detaylı bilgiler verdi. Isparta’nın, ülkenin kurtuluşu için tüm savaşların içerisinde yer aldığını aktaran Günaydın, Isparta’nın bin 250 şehit verdiğine dikkat çekti.

Davetlilere seslenen Başkan Günaydın, “Ispartalılar, bu vatana boşuna sahip olmadık, bin 250 şehit verdik. Analar bu vatanın korunması için evlatlarının ellerine kınalar yakarak onları askere gönderdi. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ülkemizin içerisinden geçtiği şu zor günlerde şehitlerimizin kanı yerde kalmayacak. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Kimsenin bundan şüphesi olmasın. Türkiye Cumhuriyeti Devleti Dünya’nın lideri ve beyefendisi olacaktır. Şehit analarımızı yılın annesi, şehit ailelerimizi de yılın ailesi seçiyoruz, bu Türkiye’de bir ilk oluyor” dedi.

Şehitler Parkı’nın yapılmasının özlemini çektiklerini ve bunu gerçekleştiren Isparta Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın’a teşekkür ederek konuşmalarına başlayan Türkiye Harp Malulü Gazi Dul ve Yetimleri Isparta Şube Başkanı Musa İrez ise açılım sürecine tepki gösterdi.

MÜBAREK ELLERİNİZDEN ÖPÜYORUM
Türkiye Harp Malulü Şehit Gazi Dul ve Yetimleri Derneği Genel Başkan Yardımcısı Emin Pınar da, “Bizim inancımızda her anne kutsaldır, yalnız şehit annesi ve şehit eşi olmak Hak katında da farklı bir anlam ifade etmektedir. Bu ülkenin birliği dirliği için çocuklarını feda eden şu an burada bulunan tüm şehit annelerimizin biz gazileri evlatları yerine koymalarını istirham ederek şehit evlatlarınızın yerine mübarek ellerinizden öpüyorum” dedi.

Konuşmalar esnasında sağanak yağışın başlaması üzerine program yarıda kesilirken, protokol üyelerince şehit annelerine plaketleri yağış altında takdim edildi. Tören sonrasında davetlilere yemek ikram edildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.