Kanser Haftası Nedeniyle Konferans Düzenlendi

AK Parti Isparta Kadın Kolları ‘Kanser Haftası’ nedeni ile parti binasında bir konferans düzenledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 06 Nisan 2011 17:07
Kanser Haftası Nedeniyle Konferans Düzenlendi

AK Parti Isparta Kadın Kolları ‘Kanser Haftası’ nedeni ile parti binasında bir konferans düzenledi.

Sağlık Müdürlüğü Kanser Kontrol Birimi uzmanlarından Dr. Füsun Kılınç tarafından verilen konferansta kanser belirtileri ve korunma yolları hakkında geniş bilgiler verilerek erken teşhisin önemi anlatıldı. Kılınç, kanser ve tedavi yollarını slayt gösterileri ile partililer anlattı.

AK Parti Kadın Kolları Başkanı Gülsüm Tunçbilek, çağımızın en büyük vebalarından birisinin hiç kuşkusuz kanser hastalığı olduğunu belirterek, hafta münasebeti ile bir dizi etkinliklerde bulunmak istediklerini söyledi. Tunçbilek, bu etkinliklerin içerisinde kendi yönetim ve mahalle temsilcilerinin de bu hastalık ve önlemleri konusunda bilgi birikimi olmalarını istediklerini belirtti.

Halk sağlığı yönünden kanser hastalığının öldürücü olması ve sık görülmesini nedeni ile dünyanın en önemli sağlık sorunları arasında gösterildiğini ifade eden Tunçbilek, yapılan istatistiklerde, vatandaşların çoğunun bu hastalık nedeni ile hayatını kaybettiğinin görüldüğünü anlattı. Tunçbilek, "Sağlık İl Müdürlüğümüzden davet ettiğimiz Dr. Füsun Kılınç kanser ve tedavi metodları noktasında hem bizleri hem de mahalle temsilcilerimizi slayt gösterisiyle bilgilendirdi. Özellikle kadınlarda daha sık görünen kanser hastalıkları noktasında kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek ve erken teşhisin ne kadar önemli olduğu konusunda yönetimimizi bilgilendirdik." dedi.

Tunçbilek, mahalle temsilcilerinden bu tür hastalığa yakalanma riski olan bayanları bilgilendirerek kısa süre içerisinde hastaneye gitmeleri konusunda ikna etmelerini istedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.