Kanser Tedavisinde Erken Teşhis Önemli

Kanser Tedavisinde Erken Teşhis Önemli

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Nisan 2017 13:17
Kanser Tedavisinde Erken Teşhis Önemli

Kanser, günümüzde özellikle gelişmiş ülkelerde olmak üzere hastalığın öldürücü olması ve sık görülmesi nedeniyle önemli sağlık sorunları arasında ilk sıralarda yer almaktadır. Kanserle savaşabilmek, zararlarını azaltabilmek için halka hastalığın önemini ve kanserle savaş yollarını anlatmak gerekir. Bu bilinçle dünyada ve ülkemizde her geçen gün artan kanser hastalığına dikkat çekmek amacıyla Üniversitemiz Araştırma ve Uygulama Hastanesi tarafından “Kanser Teşhis ve Tedavisinde Son Gelişmeler” konulu bir konferans düzenlendi.

SDÜ Hastanesi Konferans Salonu'nda halka açık ve yoğun katılımla gerçekleşen konferansta, alanında uzman hekimler, çağın hastalığı hakkında bilgi vererek erken teşhisin öneminden, son teknolojiyle gerçekleştirilen tedavi yöntemlerinden bahsederek katılımcıların merak ettiği soruları yanıtladı.

SDÜ Tıp Fakültesi Genel Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. H. Erol Eroğlu da değişen çevre koşullarının her geçen gün artması nedeniyle çok ciddi bir problem olarak karşımıza çıkan kanser hastalığının en önemli sağlık sorunları arasında yer aldığını söyledi. Kanser türleri hakkında açıklamalarda bulunan Eroğlu, özellikle meme kanseri vakalarının birinci sırada olduğunu belirterek toplumun hastalık konusunda daha duyarlı hareket ettiğini ifade etti.

SDÜ Tıp Fakültesi İç hastalıları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Murat Koçer, beslenmenin önemine vurgu yaparak sağlıklı beslenme, düzenli fiziksel aktivite gibi sağlıklı yaşam davranışlarının benimsenmesinin de kanser hastalıklarını önemli ölçüde azaltabildiğini söyledi. Koçer, sözlerini tedavi yöntemlerinden bahsederek sonlandırdı.

Üniversitemiz Tıp Fakültesi Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Yrd. Doç. Dr. Emine Elif Özkan ise “Üniversite hastanemizde radyoterapi alanında en iyi teknolojilerden biriyle yan etkilerden koruyarak hastalarımıza hizmet veriyoruz. Hastalarımızın sağlıklarına kavuşmaları için son teknolojilerle en iyi hizmeti vermek için çalışmalarımıza devam ediyoruz.” diye konuştu.

Hekimlerimiz, kanserden kurtulmanın en önemli şartının hastalığın erken evrede, henüz etrafa yayılmadan ortaya çıkarılması olduğunu belirterek erken tanıdaki amacın toplumda uygulanacak tedavi yöntemleri ile hastalığın önüne geçilebilme ihtimalinin yükseldiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum