Kanser Ve Diyaliz Hastalarından Ek Ücret Alınmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu, kanser ve diyaliz tedavisi gören hastalardan ücret alınmasına ilişkin bir çalışma olmadığına açıkladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 05 Kasım 2013 15:01
Kanser Ve Diyaliz Hastalarından Ek Ücret Alınmayacak

Sosyal Güvenlik Kurumu , kanser ve diyaliz tedavisi gören hastalardan ilave ücret alınmasına ilişkin yapılan veya yapılmakta olan herhangi bir çalışma bulunmadığını belirterek, kanser ve diyaliz tedavilerinin Sağlık Uygulama Tebliği'nde ilave ücret alınmayan sağlık hizmetleri arasında yer aldığına dikkat çekti.

SGK HABERLERİ YALANLADI
Sosyal Güvenlik Kurumu , bugün bazı bayın - yayın organlarında özel hastanelerde kanser ve diyaliz tedavisi gören hastalardan ek ilave ücret alınacağına yönelikhaberler üzerine yazılı açıklama yaptı. Haberlerde iddia edildiği üzere kanser ve diyaliz tedavisi gören hastalardan ilave ücret alınmasına ilişkin Kurum tarafından yapılan veya yapılmakta olan her hangi bir çalışma kesinlikle söz konusu olmadığı vurgulandı.

ÜCRET ALINMAYAN SAĞLIK HİZMETLERİ
SGK, ilave ücret alınmayan sağlık hizmetlerinin Sağlık Uygulama Tebliği'nde belirtildiğine dikkat çekerek, bunları şöyle sıraladı:
"-Acil Servis Hizmetleri
-Kanser tedavisi (Radyoterapi, Kemoterapi, Radyo İzotop tedavileri)
-Hemodiyaliz tedavileri
-Yoğun Bakım Hizmetleri
-Yanık tedavisi hizmetleri
-Yenidoğana verilen sağlık hizmetleri
-Organ, doku ve kök hücre nakillerine ilişkin sağlık hizmetleri
-Doğumsal anomaliler için yapılan cerrahi işlemlere yönelik sağlık hizmetleri
-Kardiyovasküler cerrahi işlemleri (İstisnai sağlık hizmetlerinde belirtilen işlemler hariç.)"

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.