Kanter'e NCAA yolu kapandı

NCAA yönetimi, Enes Kanter'in, NCAA'de oynaması için yapılan 2. itirazı da reddetti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ocak 2011 16:18
Kanter'e NCAA yolu kapandı

ABD Kolej Basketbol Ligi (NCAA) yönetimi, Fenerbahçe Ülker'den ayrılarak Kentucky Wild Cats takımına giden 19 yaşındaki basketbolcu Enes Kanter'in, NCAA'de oynaması için yapılan 2. itirazı da reddetti ve Kanter'in NCAA'de oynama şansı kalmadı.

NCAA'in açıklamasında, Kanter'in Fenerbahçe Ülker'de oynarken bir sezonda takımla ilgili giderlerini karşılayacak paradan 33 bin 33 dolar fazlasını aldığı, bu nedenle NCAA'de forma giyemeyeceği belirtildi.

NCAA kurallarına göre, profesyonel olarak bir kulüpte oynayan basketbolcular, üniversite takımlarında forma giyemiyor. Daha önce bu kararı açıklayan NCAA'e yapılan 2. itirazın da reddedilmesiyle karar kesinleşmiş oldu.
Karara göre Enes Kanter, Kentucky takımında oyuncu olarak maçlara çıkamayacak, idmanlara katılamayacak ve takımla birlikte seyahat edemeyecek, ancak Kentucky'deki eğitimini sürdürmek için maddi destek alabilecek.
Fenerbahçe Ülker'de 2006-2009 yıllarında forma giyen Enes Kanter, Fenerbahçe formasıyla Euroleague maçlarında oynamıştı. NCAA, A takımla maçlara çıkan Enes'in 2008-2009 sezonunda, kulüpten sportif giderlerinden 33 bin dolar fazlasını aldığına hükmetti.

Kanter ile ilgili ilk karar 11 Kasım'da alınmış, kulübü Kentucky karara itiraz etmişti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.