Kantincilere Hijyen Eğitimi

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından okul kantinlerinde çalışan personele yönelik hijyen kuralları eğitimleri verilmeye başlandı.

Yayınlanma:
Kantincilere Hijyen Eğitimi

Öğretmen evi toplantı salonunda düzenlenen hijyen kuralları eğitim toplantısına il merkezinde çalışan 159 personel katıldı.

Konuyla ilgili İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, “İlimiz genelinde okullar, dershaneler, yurt ve pansiyonlar bünyesinde bulunan kantin, yemekhane, çay ocağı gibi toplu tüketim yerlerinde çalışan personele yönelik hijyen kuralları uygulamalarına dair eğitim toplantısı verildi.

Toplantının ilk gününde il merkezinde bulunan ilk ve orta dereceli okullarda görev yapan ve okul kantinlerinin denetimlerinde görev alacak öğrtenmenlerimize eğitim verildi. Eğitime 57 öğrenmenimiz katıldı. Eğitimin kantin ve yemekhanelerde çalışan elemanlara yönelik olan ikinci bölümünde ise toplamda 159 personele eğitim verildi.

Eğitimlerde İl Müdürlüğümüz ve Halk Sağlığı Müdürlüğü eğitici personeli tarafından, 5996 sayılı veteriner hizmetleri, bitki sağlığı gıda ve yem kanunu ile ilgili mevzuat bilgileri, genel hijyen, gıda hijyeni, personel hijyeni, işletme hijyeni konularında bilgiler verildi.

Eğitimlere haziran ayı sonuna kadar merkez ve ilçelerde devam edilecek. Eğitime katılanlara katılım belgesi verilecek ve hazırlanan okul kantinleri için hijyen kılavuzu dağıtılacak” denildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.