Kantini Denetlemeyen Müdüre "Görevi İhmal" Suçlaması

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, okul kantinlerinde çocukların gelişimine ve sağlıklı beslenmelerine engel olacak gıdaların satışının engellenmesi konusunda gerekli denetimi yapmayan okul müdürleri hakkında, "Görevi ihmal" suçlamasıyla işlem y

Yayınlanma:
Güncelleme: 03 Ekim 2011 16:35
Kantini Denetlemeyen Müdüre "Görevi İhmal" Suçlaması

Isparta Milli Eğitim Müdürü Tacettin Yılmaz, okul kantinlerinde çocukların gelişimine ve sağlıklı beslenmelerine engel olacak gıdaların satışının engellenmesi konusunda gerekli denetimi yapmayan okul müdürleri hakkında, "Görevi ihmal" suçlamasıyla işlem yapılacağını söyledi.

Yılmaz, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, okul kantinlerinde çocukların sağlıklı beslenmelerini sağlayacak gıdaların satılacağını, sağlığı olumsuz yönde etkileyecek besin maddelerinin ise yasaklandığını belirtti.

Bu uygulama kapsamında okulları gezdiğini ve kantinleri denetlediğini ifade eden Yılmaz, şu ana kadar yaptığı ziyaretlerde olumsuz bir tablo ile karşılaşmadığını vurguladı.

Sadece kendisinin denetim yapmasının yeterli olmadığına değinen Yılmaz, kantinlerin okul müdürleri tarafından da sık sık denetleneceğini ifade etti.

Kantin işletmecileri ile okul müdürlerine uyarıda bulunan Yılmaz, uygulamaya aykırı davranan kantin işletmecisinin sözleşmesinin feshedileceğini, kendisinden sorumlu olan okul müdürü hakkında da "görevi ihmal" suçlamasıyla işlem yapılacağını söyledi.

Çocukların sağlıklı beslenmeleri ve gelişmeleri konusunda hassas davrandıklarına işaret eden Yılmaz, uygulamaya herkesin gereken duyarlılığı göstereceğine inandığını kaydetti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum