Kapatılan Beldeler Yeniden Açılacak

Seçim çalışmaları kapsamında Eğirdir’in belde ve köylerini ziyaret eden CHP Isparta Milletvekili İsa Önder Dinçtürk, köylülerin sorunlarını dinledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 16 Mayıs 2015 18:01
Kapatılan Beldeler Yeniden Açılacak

Ak Parti iktidarında belde iken köye dönen ve Eğirdir Sarıidris Kasabası’na bağlanan Gökçehöyük’te (Banus) hükümete gösterilen tepkiye Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk kulak verdi.

Gökçehöyüklülerle geçtiğimiz akşam köy kahvehanesinde buluşan CHP Isparta Milletvekili Adayı İsa Önder Dinçtürk, kasabadan köye çevrilen bölgelerin kaybettiklerini Cumhuriyet Halk Partisi iktidarında geri alacakları sözünü verdi.

Köy kahvehanesinde üretici ve çiftçilerin serzenişlerini dinleyen CHP’li Dinçtürk, bölgede ciddi manada bir sağlık sıkıntısının bulunduğunu söyleyerek belli aralıklarla gelen köy doktorlarının ihtiyaçları karşılamadığını aktardı.

İKTİDAR, KÖY SIKINTILARINA YANIT VERMEDİ…
Gökçehöyük’e iktidar partisi milletvekili adaylarının geldiğini dile getiren köy sakinleri, bölgedeki sağlık sıkıntılarını aktardıklarını, ancak herhangi bir çözüm üretilmediğinden yakındılar.

Ak Partili vekil adaylarına, “Bizim sağlığımız tehlikede buna bir çözüm üretin. Bizim beldemizi köyleştirdiniz, bu süreçte zarar gördük” diyen köylülerin sorunlarının yanıtsız kaldığı belirtildi.

“HAYVAN KADAR DEĞERİMİZ YOK MU?”
Konuya ilişkin köyleşme sürecinden bu yana sağlıklarının sahisiz kaldığını ileten Gökçehöyüklüler, “Biz insan değil miyiz? Biz hayvan mıyız da bizi dikkate almıyorlar. Artık günümüzde, hayvanlar bile birçok hakka sahipken, bizim kasabadan köye döndükten sonra giden sağlıksal ihtiyaçlarımız neden geri verilmiyor. Hayvan kadar değerimiz yok mu?” diye isyan ettiler.

“YURTTAŞLARIMIZIN CANLARI VE MALLARI TEHLİKEDE…”
Köylülerin sorunlarını dinledikten sonra CHP’nin 2015 Seçim Bildirgesi’nde yer alan çözümleri anlatan Dinçtürk, “Bu malum zihniyet birçok kasabayı köye çevirdi. Birçok yerin imkanlarını elinden alarak, yurttaşlarımızı mağdur etti. Bununla birlikte insanlarımızın canları ve malları tehlikeye girdi. Acil durumlarda ulaşabilecekleri kamu imkanlarından yoksun bırakıldılar. Bunlar kasabaları köylere çevirdi ama sonuçlarını hiçte hesap edemediler” şeklinde konuştu.

DİNÇTÜRK: “EMANETİMİZE SAHİP ÇIKAMAZSAK YOK OLURUZ”
Türkiye’nin, ilkokul çağlarından bu yana hep bir tarım ülkesi olarak anlatıldığının altını çizen Dinçtürk, “Üretimin ilk halkası olan köylülerimiz, çiftçilerimiz ve üreticilerimiz AKP zihniyetiyle yok olmaya doğru sürüklenerek, ithal bir toplum yolunda aşama kaydedilmeye çalışılmaktadır. Bizler, her birimiz bu ülkenin ortaklarıyız. Hepimizin bu memlekette bir payı var, bir ortaklığı var. Biz bu ortaklığa sahip çıkmak zorundayız. Eğer kendi emanetimize sahip çıkamazsak yok oluruz. Cumhuriyetimizin yok olmaması için Cumhuriyet Halk Partisi var, bizler varız. Halkımız artık bu kötü gidişata ‘DUR’ demek zorundadır” diye konuştu.

İlçe, belde ve köy gezileri kapsamında, Eğirdir Sarıidris Kasabası – Çayköy ve Bağacık Köylerini de dolaşan Dinçtürk, sorun ve sıkıntıları notlarına alarak çalışmalarına devam etti.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum