Kapatılmayacak

Dosyalar Aktarılacak

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Mart 2015 10:00
Kapatılmayacak

İlçelerde bulunan SGK Müdürlüklerinin kapatılıp kapatılmayacağıyla ilgili çıkan haberlere ilişkin Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, müdürlüklerin kapatılmayacağını ancak 4a ve 4b dosyalarının il merkezine nakledileceği belirtildi.

Personel sayısı yüzenden bazı iş ve işlemlerin süresinin uzadığı, şikayetlerin arttığı ve hatalı işlem yapıldığı için 4a ve 4b sigortalı dosyaları ile işveren dosyalarının İl Merkezine nakledileceği belirtilen açıklamada, “Bazı basın kuruluşlarında ilçelerde faaliyet gösteren Sosyal Güvenlik Merkezlerinin kapatılacağı yönünde haberler yer almaktadır. 07.03.2011 tarihinde açılan Yalvaç SGM, 04.12.2009 tarihinde açılan Şarkikaraağaç SGM, 18.03.2009 tarihinde açılan Eğirdir SGM ve 26.05.2014 tarihinde açılan Senirkent olmak üzere 4 ilçemizde Sosyal Güvenlik Merkezi bulunmakta olup bunların kapatılmaları söz konusu değildir.

Ancak personel sayısı da göz önünde bulundurularak bazı iş ve işlemlerin daha hızlı ve hatasız yapılması amacıyla eskiden olduğu gibi il merkezinden yapılması planlanmaktadır. İlçelerdeki Sosyal Güvenlik Merkezlerimizden geri çekmeyi planladığımız dosyaların 2013 yılından itibaren kademeli olarak devredilmeye başlamasından bu yana yeterli personel de gönderilmesine rağmen sürekli değişen sosyal güvenlik mevzuatı ve personel sirkülasyonunun fazla olması nedenleriyle işlem süresinin kısalmak yerine daha da uzadığı, sigortalı şikayetlerinin arttığı ve zaman zaman hatalı işlemlerin yapıldığı gözlemlenmiştir.

Bu kapsamda Merkez Müdürlerimizle beraber gerekli görüşmeler yapılmış ve 4/a ve 4/b sigortalı dosyaları ile işveren dosyalarının tekrar Isparta İl Müdürlüğümüze nakledilmesi planlanmıştır. Dosyaların Isparta İl Müdürlüğümüze devri ile sigortalılarımıza daha hızlı ve sağlıklı sosyal güvenlik verilecektir.

Ayrıca dosyalar devredildikten sonra Sosyal Güvenlik Merkezlerimizde İşyeri Tescil ve E-Sigorta İşlemleri, 4/a ve 4/b ilk tescil ve terk işlemleri, GSS Tescil ve Aktivasyon İşlemleri, Emzirme Yardımı Ödemeleri, Yol ve Gündelik Ödemeleri ile Danışma ve Rehberlik hizmetleri verilmeye devam edilecektir” denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum