Kapı Değil Sanat Eseri

Etnografya müzesinden sonra Gökkubbe’nin de kapıları usta eller tarafından işleniyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 15 Haziran 2015 15:27
Kapı Değil Sanat Eseri

Osmanlı ve Selçuklu mimarisinin ön planda tutulduğu ve tamamı el işçiliği ile yapılan kapı 3 ton ağırlığında. 20 kişilik bir ekiple bir yıldır devam eden ağaç oyma işçiliği kapıda son noktaya gelindi. Gökkubbe’nin de ikinci aşaması ihale edilmiş ve çok kısa süre içerisinde üzeri kaplanacak. Bu kaplama esnasında da Ağaç oyma atölyesinde yapılan bu 3 tonluk kapı da yerini alacak.

Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın’ın değimiyle heyecan veren bu çalışma her açıdan hem İslami motif hem de Isparta’nın simgeleri ile süslenecek. Bu kapı sadece kapı olmaktan çıkmış bir eser haline dönüşmüş olacak.



Günaydın son rötuşların verildiği kapıyı atölyede inceledi. “bir yıldır devam ettiğimiz çalışma son noktaya gelmiş bulunmaktadır. Kapılarımız Türk Kültürünü, motiflerini ve inanlarını bir arada toplayan bir kimlik çalışmasıdır. Yaptığımız bu oyma çalışmaları geçmişimizi geleceğe taşıyan bir çalışmadır. Bu kapımızın boyu 8 metre yüksekliğindedir. Yaptığımız bu çalışma aslında Guinness kitabına gerecek bir eserdir. Yaptığımız bu eser Gökkubbe fuar alanımızın kapısı olacak. Yaptığımız bu çalışmanın hiçbir örneği bulunmamaktadır. Bütün tasarımları atölyemize ait olan bu eserimiz Isparta mızı anlatacaktır.

Aslında bu eserimiz sanat tarihleri kitapları arasına girecek bir eserdir. Eser bakımından da bir daha yapılamayan eserler olarak yerini alacaktır. Tarihimize baktığımızda yapılan eserler arasında bir daha yapılamayan eserler vardır. İşte bu eserimizde bunlardan bir tanesidir. Bu eser beni de heyecanlandıran eserler arasındadır. Eserimizin Isparta’mıza ve Türk Milletine hayırlı olsun” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.