Kapısını ve Camlarını Kırdılar... Türk Bayrağı Astılar

HDP İl Binasının kapısını ve camlarını kıran öfkeli kalabalık, kent merkezinde de partinin tabelasını ateşe verdi...

Yayınlanma:
Güncelleme: 22 Ağustos 2015 18:34
Kapısını ve Camlarını Kırdılar... Türk Bayrağı Astılar

Burdur’da, Şehit Hakan Aktürk’ün toprağa verilmesinin ardından akşam saatlerinde kent meydanında bir araya gelen bir grup, HDP il binasının camlarını kırarak giriş ve balkona Türk Bayrağı astı. Öfkesi dinmeyen grup, kent meydanında HDP tabelalarını yaktı.

Siirt’te şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Hakan Aktürk’ün ebediyete uğurlanmasının ardından Burdur’da teröre yönelik tepki dinmedi. Akşam saatlerinde Burdur Cumhuriyet meydanında bir araya gelen bir grup genç, araçlarıyla konvoy oluşturarak şehir turu düzenledi.

Türk bayrakları asılı araçların katıldığı konvoydaki grup, ‘Şehitler ölmez, Vatanbölünmez’ ve ‘Kahrolsun PKK’ sloganları attı. Bir süre dolaşan grubun daha sonra Konak mahallesinde bulunan Halkların Demokratik Partisi (HDP) il binasına giderek, taşlı saldırı düzenleyerek tabelalarını söktüğü öğrenildi. Olay yerine gelen polis ekipleri, parti önünde inceleme yaparak, tahkikat başlattı.

İl binası girişi ve balkonuna Türk bayrakları asan grup daha sonra söktükleri HDP tabelalarını Cumhuriyet meydanında ateşe verdi.

Bölücü örgüte tepkileri dinmeyen grup, gece geç saatlere kadar konvoylarını sürdürdü.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum