Kar Körlüğüne Dikkat !

Isparta Süleyman Demirel Üniversitesi (SDÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Levent Tök, karlı havalarda güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkmanın kar körlüğüne yol açabileceğini belirtti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 01 Şubat 2012 13:08
Kar Körlüğüne Dikkat !

Kara çıplak gözle bakmanın gözler için tehlike oluşturduğunu belirten Süleyman Demirel Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi Göz Hastalıkları Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd.Doç. Dr. Levent Tök, karlı havada güneş gözlüğü takmadan dışarı çıkılmaması gerektiğini söyledi.

İLK BELİRTİLERİ GÖZDE BATMA

Kar körlüğünün ilk belirtilerinin 6 ile 12 saat sonra başladığını belirten Yrd.Doç.Dr. Tök, şöyle konuştu: "Kar körlüğünün ilk belirtisi gözde kum tanesi varmış gibi batmalardır. Rahatsızlık, ağrı, ışığa karşı aşırı derecede hassaslaşma oluyor ve gözlerden sürekli yaş geliyor. Kapaklar istemsiz kasılıyor ve görme azalması yaşanıyor" dedi.

MUTLAKA TEDAVİ EDİLMELİ
Kar körlüğünün tedavi edilmediği takdirde gözde rahatsız edici bir ağrının meydana gelebileceğini bildiren Yrd.Doç.Dr. Tök, şunları söyledi: "Hastalıkta yoğun gözyaşı tedavisi gerekiyor. Mutlaka tedavi edilmelidir. Göz pansumanla kapatılabilir ya da göz kapaklarının üzerine soğuk kompres uygulanabilir. Ancak kesinlikle göz kapakları ovuşturulmamalıdır" dedi.

GÜNEŞ GÖZLÜĞÜ KULLANIN
Kar körlüğüne karşı alınacak en etkin önlemin güneş gözlüğü kullanmak olduğunu belirten Tök, sözlerini şöyle tamamladı: "Işık yansımasına çıplak gözle bakılmamalı. Gözlük olmadığı zamanlarda ise gözün karla temas etmesini önlemek için mümkün olduğunca etrafta bulunan koyu renklere bakılmalı. Ayrıca, göz kuruluğu olduğu bilinen kişilerin soğuk havalarda gözyaşı tedavilerini ihmal etmemeleri gereklidir" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.