Kar Sezonu Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Davraz Kayak Merkezi kar sezonu hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Aralık 2010 17:13
Kar Sezonu Hazırlık Toplantısı Yapıldı

Davraz Kayak Merkezi kar sezonu hazırlık toplantısı gerçekleştirildi.

Isparta Valisi Ali Haydar Öner başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, 'Yüksek Rakımlı Sporcu Kamp ve Eğitim Merkezi' olan Davraz'ın aynı zamanda 'Kayak Merkezi' olduğuna dikkat çekildi.

Toplantıda ziyaretçilerin, otellerin, tesislerin bulunduğu alanda kayak yapıldığını sanmaları ve oraya geldiklerinde kar görememeleri halinde hayal kırıklığına uğradıklarını belirten Vali Ali Haydar Öner, “Halbuki kayak sporu tesislerin bulunduğu bin 630 rakımda değil, ikinci telesiyejin bulunduğu bin 950-bin 960 rakımında yapılmaktadır. Zaten pistlerimizde o bölgede ağırlıklı olarak bulunmaktadır” dedi.

Kayak merkezine gelecek olan kayakseverlere doğru bilgilerin abartısız bir şekilde verilmesi gerektiğini belirten Vali Öner, “İnsanları hayal kırıklığına uğratmaya, yanıltmaya hiç kimsenin hakkı yok. Abraham Lincoln'ün dediği gibi; 'Bazı insanları her zaman, bütün insanları da bazen kandırabilirsiniz; ama bütün insanları her zaman kandıramazsınız' Bunu ortadan kaldırmanın en güzel yolu, insanlara Davraz dağının meteorolojik koşullarını, kar yağıp yağmadığını, kar kalınlığının ne kadar olduğunu, rüzgar durumlarını, pistlerin durumlarını canlı olarak izlettirmektir” dedi.

Toplantıda, şehir içi MOBESE sistemini kuran firma ile irtibata geçilerek, kayak merkezinde bulunan meteoroloji istasyonuna, gece ve gündüz görüşü sağlayabilen, -40 dereceye kadar dayanıklı kamera konulmasına karar verildi. Sistem sayesinde internet ortamında 'Davraz.com.tr' sitesine giren her vatandaş, Davraz Kayak Merkezi'ndeki hava durumunu canlı olarak izleyebilecek.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.