Kar Yağışlarının Belediyeye Maliyeti 750 Bin Lira

Kar Yağışlarının Belediyeye Maliyeti 750 Bin Lira

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Şubat 2017 21:49
Kar Yağışlarının Belediyeye Maliyeti 750 Bin Lira

Isparta’da geçen aralık ve ocak aylarındaki yoğun kar yağışları sonrasında cadde ve sokaklarda meydana gelen olumsuzluklar gece-gündüz demeden temizlendi. Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, karla mücadele kapsamında 670 ton tuz, 2000 ton filler ve 160 ton solüsyon kullanıldığını söylerken, toplam maliyetin 750 bin lira olduğunu kaydetti. Günaydın, yağışların ardından atılan filler malzemelerin temizlenmesinde de 44 mahallenin 43’ündeki çalışmaların tamamlandığını aktardı. 
 
Isparta Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü 44 mahallede kapsamlı temizlik çalışmasının birinci etabında sona geldi. Yoğun kar yağışları sonrasında ana arterler başta olmak üzere sokaklara tuzlama ile birlikte atılan filler malzeme belediye ekipleri tarafından gece-gündüz yapılan çalışmalarla temizlendi. İlki Anadolu Mahallesinden başlatılan çalışmalarda 43 mahallenin temizliği tamamlandı.

Isparta Belediye Başkanı Yüksek Mimar Yusuf Ziya Günaydın, karla mücadele ile birlikte şu anda mahallelerde gerçekleştirilen temizlik çalışmaları konusunda ayrıntılı açıklamalarda bulundu.

Isparta’da aralık ve ocak aylarında 3 ayrı zamanda ciddi kar yağışı olduğunu hatırlatan Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, son yağışlarda kar kalınlığının 45 santimetreye ulaştığı bölgelerin olduğunu aktardı. Karla mücadele kapsamında şehirdeki hiçbir ana arterin kapalı kalmadığını, mücadele kapsamında yollara, kaldırımlara filler malzeme ile solüsyon atıldığını belirten Başkan Günaydın, şehirde ana arterlerin yanı sıra 1800 sokağın bulunduğunu kaydetti. Günaydın, bu sokaklardan 600’ünün 3-4 metre genişliğinde bulunduğunu, bu yollara da araç parklarının yapılması nedeniyle buradaki mücadelede zaman zaman sorunlar yaşandığını belirtirken, bu sokaklara da tuzlu-filler malzeme atıldığını aktardı.

Başkan Günaydın, karla mücadele çalışmaları kapsamında 2000 ton filler, 670 ton tuz, 160 ton solüsyon kullanıldığını ve mücadelenin 24 saat esasına göre sürdürüldüğünü ve bunun maliyetinin de 750 bin lira olduğunu dile getirdi. Karla mücadelenin ardından da yine geçen günlerde Isparta’da geniş kapsamlı temizlik çalışmasının başlatıldığına değinen Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, “Karların kalkmasıyla birlikte mahallelerimizde kullanılan filler malzemelerin temizlenmesi çalışmalarını başlattık. Şu anda mahallelerimizde 24 saat esasına dayalı temizlik çalışmaları sürdürülüyor. 44 mahallemizin 43’ündeki temizlik çalışmaları tamamlandı. Temizlik kapsamında atılan filler malzemeler kaldırılıyor ve ardından cadde ve sokaklarımız yıkanıyor. 1800 sokak ve bunlara ilave olarak ana arterlerimiz temizleniyor. Yaptığımız çalışmalar başarısızlık olarak gösterilmeye çalışılıyor. Bu belediye çalışıyor. Yaptığımız çalışmaları vatandaşlarımızın takdirlerine bırakıyorum” dedi. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum