Kara Cuma’ya Uyma, İndirimin Kölesi Olma!

Kara Cuma’ya Uyma, İndirimin Kölesi Olma!

Yayınlanma:
Kara Cuma’ya Uyma, İndirimin Kölesi Olma!

İmam – Hatip Okulları Platformu, son günlerde, önce yabancı ülkelerde daha sonra ülkemiz genelindeki AVM’lerde , indirim adı altında başlatılan ve ‘Kara Cuma’ olarak adlandırılan uygulamaya yaptığı eylemle sert tepki gösterdi. 

İmam – Hatip Okulları Platformu Isparta Temsilciliği, ABD’de 1952 yılından bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilen ‘Black Friday (Kara Cuma)’ etkinliğinin Türkiye’de de aynı ifade ile uygulanmasına tepki gösterdi. Bu doğrultuda, söz konusu uygulamaya tepki için dün Mimar Sinan Camii önünde Cuma namazına müteakip bir eylem gerçekleştirildi ve basın açıklaması yapıldı. 

ÇELİK; “CUMAMIZI KAPİTALİZMİN 

KİRLİ EMELLERİNE ALET ETTİRMEYECEĞİZ” 

İmam – Hatip Okulları Platformu Isparta Temsilcisi Abdurrahman  Akçil’in organize ettiği ve çok sayıda sivil toplum kuruluşu başkan ve temsilcisinin katıldığı eylemde basın açıklaması Fatih Çelik tarafından okundu. Çelik açıklamasında; “Son günlerde, önce yabancı ülkelerde daha sonra ülkemiz genelindeki Avm’ lerde, indirim adı altında Black Friday uygulamaları başlatıldı. Bu uygulamaların menşei olan ülkeler ve zihniyetleri bellidir. Bizler için mübarek olan CUMA günümüzün hiçbir ad altında istismar edilmesine asla müsaade etmeyeceğiz. Cumamızı kapitalizmin kirli emellerine alet ettirmeyeceğiz. Kutsalımızı çiğnetmeyeceğiz.

“CUMAMIZ PAZAR OLDU, BİZE NE 

OLDU İSE, HEP, AZAR AZAR OLDU” 

Kim bir kavme benzerse, o, onlardandır’ Hadisi Şerifine uyup, asla kafirlere benzemeyeceğiz. Zira bizler biliyoruz ki; İslam tek millettir, küfür tek millet. Müslüman, Cumasına, ‘Ne olacak işte, indirimli alışveriş yapıyoruz’ gözüyle bakmaz, bakamaz! Bu çarpık bir bakış açısıdır. Bu çarpık bakış açısını Arif Nihat Asya bakınız nasıl özetliyor: Bize bir nazar oldu, Cumamız Pazar oldu, Bize ne oldu ise, hep, azar azar oldu…

kara1.jpg

“GAVURUN CUMAMIZI KARA 

ETMESİNE MÜSAADE ETMEYİZ”

Bugün ülkemizi, düzmece mahkemelerinde yargılamaya kalkışanlardan, terör örgütleri ile iş tutanlardan ve bunların siyonist akrabalarından bize dost olmaz. Onların dostluklarını da, zihniyetlerini de indirimlerini de istemiyoruz. Biz Çanakkale de, günlük yarım ekmekle, yedi düvele meydan okumuş bir neslin evlatlarıyız. Acımızdan ölürüz, gavurun Cumamızı kara etmesine müsaade etmeyiz. Bu da böyle bilinmelidir.

Bizler İmam Hatip Nesli olarak diyoruz ki; Batılıların bizleri hayal ettikleri ve görmek istedikleri gibi namaz kılan köleler olmayacağız!

“HATANIZDAN DERHAL DÖNMELİSİNİZ” 

Şeytanın uşaklarının, Allah’ın mübarek kıldığı günü, kara ilan ederek, bizi aşağılamalarına müsaade etmeyeceğiz. Buna alet olan Türkiye’deki firmalara çağrımız şudur: Pazarlama taktiklerinizde topluma ait olmayan sloganlar, hedef kitlenizi genişletmez, tam aksine daraltır. Bu yaptığınız büyük bir hatadır, cami duvarına işemektir. Tavsiyemiz bu hatanızdan derhal dönmenizdir.

“CUMAMIZA KARA DİYENLERİN, KAPİTALİST 

SOFRALARINA MEZE OLMAYALIM” 

Buradan yine tüm esnaflarımıza ve halkımıza sesleniyoruz: Cumamıza kara diyen zihniyetin NOELİ yaklaşıyor. Size yine en cazip reklamlarla yaklaşacaklar. Sakın ola meyletmeyiniz! Müslüman noel kutlamaz! Cumamıza kara diyenlerin, kapitalist sofralarına meze olmayalım. Bir Hıristiyan Kültürü olan Noeli evlerimize ve sofralarımıza yaklaştırmayalım. Cenab-ı Allah Bakara suresi 145. Ayeti Kerimede : ‘’ Andolsun, sen kendilerine kitap verilenlere her türlü mucizeyi getirsen de, onlar senin kıblene uymazlar. Sen de onların kıblelerine uyacak değilsin. Onlar birbirlerinin kıblesine de uymazlar. Sana gelen ilimden sonra, eğer onların arzularına dönecek olursan, işte o zaman sen, zalimlerden olursun ‘’ buyuruyor. Evet Ey Müslüman! Sen hiç seni taklit eden bir gayrimüslim gördün mü ki; onlara uyup zalimlerden olmak istiyorsun?

kara2.jpg

TİTRE VE KENDİNE DÖN MÜSLÜMAN!

Bizler Ispartalı İmam Hatip öğrencileri olarak, İstiklal Şairimiz merhum Akif’in ifadesiyle: Asımın nesli diyordum ya, nesilmiş gerçek, İşte çiğnetmedi namusunu çiğnetmeyecek … dedik ve Rabbimizin huzurundaki bu haykırışımıza sizleri de şahit tutmak istedik. Şahit misiniz? Karanlık boğsa yarınlarımı, Savunurum ben umutlarımı

Korkma düşürmem sancağımı. Küllerinden doğar İmam Hatipli. Allah’ın yolunda , Nebinin kolunda Ufka bayrak açan , yoluna nur saçan, Ümmetin ümidi, mazlumun umudu, Hem gönlü , hem ilmi, İşte İmam Hatipli. İmanla dolu yürekleriyle, Ufku kuşatmış gözleriyle, Çağları aşan dilekleriyle Küllerinden doğar İmam Hatipli ..

Katılımınız ve verdiğiniz destek için hepinize teşekkürlerimizi sunuyor, Allah’a emanet ediyoruz” dedi. Eyleme katılanlar daha sonra olaysız bir şekilde dağıldılar. 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum