Kara Harp Okulu’na mobbing incelemesi

TBMM, 50’ye yakın öğrencinin baskıya maruz kaldığı ve okuldan ayrıldığı iddiasını inceleyecek.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Eylül 2011 23:51
Kara Harp Okulu’na mobbing incelemesi

TBMM, 50’ye yakın öğrencinin “fiziki ve psikolojik şiddet” (mobbing) uygulanarak okuldan ayrılmalarına neden olunduğu iddiasıyla, Kara Harp Okulu hakkında inceleme başlattı. Başbakanlık’ın da konuya ilişkin aynı iddialar nedeniyle harekete geçtiği öğrenildi.

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu, mobbing iddialarını masaya yatırdı. Isparta’dan Mustafa Yılmaz başta olmak üzere bazı öğrenci velileri TBMM Dilekçe Komisyonu’na ve Başbakanlık’a başvururarak, çocuklarının Harp Okulu’ndan ayrılmaları için mobbing uygulandığını öne sürdü.

‘Oğlum çökmüştü’
Yılmaz, askeri liseyi bitiren oğlu S.A.’nın 4 Ağustos 2011 tarihinde başladığı Kara Harp Okulu’nda ‘okuldan ayrılması için her türlü baskıyı gördüğünü’ savundu.

Oğlunun 7 Ağustos’ta telefonda ağlayarak olanları anlattığını belirten baba, eğitim görülen Urla’daki Menteş Komutanlığı’na gittiklerini belirtti. Baba Yılmaz dilekçesinde şunları aktardı: “Oğlumu fiziken ve ruhen çökmüş halde gördüm. Her iki avuç içi kızgın asfaltta şınav çekmekten yanmış, yer yer avuç içi derileri sökülmüş, yaklaşık 5 kilo kaybetmiş, perişan, üzerinde eğitim elbisesi yoktu.” dedi.

Yılmaz, oğlunun kendisine çekinerek şunları söylediğini aktardı: “Bir üsteğmen listeden okuduğu isimlerin toplanması emrini verdi. Mekik, şınav, ayı yürüyüşü, komanda dansı ve benzeri hareketleri hiç istirahat verilmeden akşama kadar bizlere yaptırdılar. Aynı gün gecesi saat 03:00’e kadar uyutulmadan eğitim ve spor faaliyetlerine devam edildi. 6 arkadaşım okuldan ayrıldı. Bize 3 joker hakkı verdiler: Telefon etme, aile çağırma ve ayrılma dilekçesi.” dedi.

İmzalayıp ayrıldık
Baba Yılmaz, döndükten bir gün sonra oğlunun sabah erken saatlerde yeniden kendisini aradığını ve “Baba yetiş, işkence ve zulüm çok arttı; dayanamıyorum” dediğini aktardı.
Yılmaz, bunun üzerine ayrılış dilekçesi imzalamak szorunda kaldıklarını söyledi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.