Kara Havacılık Okulu Gecikmez!

Kara Havacılık Okulu Gecikmez!

Yayınlanma:
Güncelleme: 27 Ağustos 2015 13:35
Kara Havacılık Okulu Gecikmez!

Isparta Ticaret ve Sanayi Odası (ITSO) Başkanı Şükrü Başdeğirmen, inşaatın yüzde 98'si tamamlanan Kara Havacılık Okulu'nda müteahhit firmanın şantiye boşaltmasının iş teslimi noktasından Isparta'ya her hangi bir olumsuzluk yaşatmayacağını savundu. Başdeğirmen ''Zaten yüzde 2'lik bir kısım kaldı. Böyle bir dilim için büyük bir sorun olmaz'' dedi.

Savunma Bakanlığı, Türkiye'deki en büyük yatırımını Isparta’da gerçekleştiriyor. Yükleniciliğini Koçoğlu firmasının yaptığı Isparta Kara Havacılık Okulu Iskan Tesisleri inşaatının yüzde 98'i tamamlandı. Aralık ayında teslim edilmesi beklenen projeyle ilgili yüzde 2'lik bölüm kalmışken firmanın iş durdurup çalışanlarını gönderdiği yönündeki tjaberler üzerine ITSO Başkanı Şükrü Başdeğirmen Demokrat'ın sorularını yanıtladı.

KORKUYA GEREK YOK
Kara Havacılık Okulu inşaatında kalan yüzde 2'lik dilimin her şekilde tamamlanabileceğini belirten ITSO Başkanı Başdeğirmen, Ankara'da AK Parti Milletvekili Süreyya Sadi Bilgiç'in konuyu yakından takip ettiği yönünde bilgi aldıklarını söyledi. İş teslimi noktasında bir gecikme olacağını düşünmediklerini kaydeden Başdeğirmen, "Zaman zaman bu tür şeyler olabiliyor. Ticari yaşamın içerisinde bunlar var. Ancak bu tip sorunlar olduğu gibi çözümleri de mevcut. O nedenle ben söz verildiği gibi Aralık ayında Kara Havacılık Okulu inşaatının teslim edileceği düşüncesindeyim" açıklamasında bulundu.

TAMAMLANINCA BÖYLE OLACAK
Proje tamamlanır tamamlanmaz Ankara Etimesgut'taki havacılık okulu Isparta’ya nakledilecek. Genelkurmay Başkanlığı havacılık personelinin yanı sıra anlaşma yapılan başka ülkelerin askerlerinin havacılık eğitimleri Isparta’da verilecek. Isparta Kara Havacılık Okulu'nda ilk etapta 750 kadrolu personelin görev yapacağı, eğitim dönemleri içerisinde ise bu sayının 3 bini bulacağı bildirildi.

BAŞDEĞİRMEN: ISPARTA KAZANACAK
Bu projenin Isparta’ya taşınmasında ITSO'nun önceki yönetimleri de dahil olmak üzere birçok kişinin emeği olduğunu hatırlatan Başdeğirmen, "Burada görev yapacak askeri personel Isparta’ya ciddi bir girdi sağlayacak. Binlerce kişinin Isparta’ya geleceği belirtilmekte. Şehir olarak buna hazırlanıyoruz" diye konuştu. Öte yandan edinilen bilgilere göre, Genelkurmay Başkanlığı, Isparta Kara Havacılık Okulu personelinin ihtiyacı olan lojmanlar konusunda da yatırıma başladı. Subay Lojmanlarında eski binalar yıkılarak yerine 7 blok yapılacak. Binalar yapıldıktan sonra mevcutun 4 kat fazlası lojman elde edilecek. Yine Subay Lojmanları içerisinde Kara Havacılık Okulu komutanı paşa için lojman yapıldığını da edinilen bilgiler arasında.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.