Kara Havacılık Okulu İnşaatı Bu Hafta Başlıyor

Milli Savunma Bakanlığı ile Genel Kurmay Başkanlığı yetkilileri Süleyman Demirel Havalimanına konuşlanacak olan Kara Havacılık Okulu iskan tesisleri inşaatıyla ilgili yüklenici firmaya yer teslimini yaptı. İnşaat bu hafta başlıyor.

Yayınlanma:
Güncelleme: 24 Temmuz 2011 13:01
Kara Havacılık Okulu İnşaatı Bu Hafta Başlıyor

Ticaret ve Sanayi Odası’nın Ankara Etimusgut’taki Kara Havacılık Okulu’nu Isparta’ya kazandırma yönünde yıllar önce başlattığı çalışmalarda sevindirici gelişmeler yaşanıyor. Milli Savunma Bakanlığı’nca yapılan ihaleyi kazanan Koçoğlu Holding Firmasına yer teslimi yapıldı. İhaleyi 142.5 milyon TL ile kazanan firma inşaat 2014’de yani verilen süreden 1 yıl önce tamamlayacak.

Isparta Kara Havacılık Okulu iskan tesislerinin yapımı için geçtiğimiz cuma günü Süleyman Demirel Havaalanı’nda yer teslimi yapıldı. Milli Savunma Bakanlığı ile Genelkurmay Başkanlığı’ndan yetkililerin de katıldığı yer teslim töreninde ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Başkan Yardımcıları Şükrü Başdeğirmen ve Ahmet Tahir Bakal ile Koçoğlu Holding Genel Koordinatörü Galip Ulu da hazır bulundu.

NELER YAPILACAK
Yer teslim töreni kapsamında Isparta Kara Havacılık Okulu hakkında da brifing verildi. 10 Şubat 2015’de tamamlanması planlanan Isparta Kara Hava Okulu iskan tesisleri inşaatı kapsamında akaryakıt aktarma istasyonu, giriş katı, 500 ile 1000 m3 su deposu, bölük malzeme deposu, okul komutanlığı binası itfaiye ve arama kurtarma binası, intikal yatakhane binası inşaatı, 6 adet trafo binası, teknisyen binası, cephanelik, iş ocakları binası, 10 adet nöbetçi kulübesi, nizamiye binası, öğretim başkanlığı binası, 30 yataklı revir binası, 600 kişilik yemekhane binaları, hangar inşaatı 3 adet konferans salonu, tabur komutanlığı, lojistik destek komutanlığı, karargah binası, meydan harekat binası, kapalı spor salonu, saymanlık deposu, 2 adet eğitim merkezi, teknik eğitim hangarı, alt yapı drenaj inşaatı, taksi yolu, 6 adet uçak helikopter park yeri inşaatı ve kanalizasyon, arıtma tesisi sosyal tesisler binası beton gövde alt yapı drenaj inşaatı, 4 adet pist dersaneler yapılacak.

EN AZ 3 BİN KİŞİ GELECEK
ITSO Başkanı Hasan Hüseyin Kaçıkoç, Karavacılık Okulu inşaatının önümüzdeki günlerde başlayacak olmasının heyecanını yaşadığını söyledi. Görev süresi boyunca bu konuda sürekli mücadele ettiklerini belirten Kaçıkoç, “Mutlu sona ermenin heyecanını yaşıyorum. Ispartamıza Kara Havacılık Okulu’nun gelmesi bizim için çok önemliydi. Okulun burada olması en az 3 bin kişinin ilimize gelmesi demek ve ilimizin ekonomisine büyük katkılar sağlaması demek. Bizim amacımız ilimize hizmet etmek, bu konuda emeği geçen başta bürokratlarımız ve siyasilerimize bizden önce bu işle ilgilenen yöneticilere teşekkür ediyoruz.“

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.