Kara Treni mi İsterim?

Tren garının önünde bekleyen sembolik kara treni terk edilmişlikten kurtarmak için İl Genel Meclisi çalışma başlatacak.

Yayınlanma:
Güncelleme: 04 Ocak 2012 09:15
Kara Treni mi İsterim?

Tren garının önünde bekleyen sembolik kara treni terk edilmişlikten kurtarmak için İl Genel Meclisi çalışma başlatacak.

Kara tren bakımdan geçirilecek gerekirse çalışır hale getirilecek İl Genel Meclisi Üyesi Fevzi Özdemir, Isparta Garı'nın girişindeki sembolik kara trenin bakımsızlıktan çürümeye terk edildiğine dikkat çekti.

Özdemir, trenin faal hale gelmesi için çalışma yapılmasını istedi. Özdemir "Görsellik, canlılık ve enerji alınması verilmesi hepimizin bildiği gibi soyut olan nesnelerle değil, somut olan nesnelerle daha verimli olacaktır. Geleceğimizi teslim edeceğimiz çocuklarımıza tarihimizi, coğrafyamızı, karakterimizi özellikle kentimizdeki değerleri, resimlerden ziyade, o zamanlardaki dokuyu aynen muhafaza ederek orijinal olanı gelecek nesillere sunmak başlıca mecburiyetlerimizdendir" diye konuştu.

Tren garındaki istasyon binasının son günlerde restore edildiğine dikkat çeken Özdemir, "Eskiye dönüşün sağlandığı, geçen yıllardaki binaya olan ilgisizliğin bugünlerde sahip çıkılarak tarihi dokuya sahip çıkıldığı bizleri mutlu etmiştir. Sahip çıkan yetkililere buradan şükranlarımı sunmak istiyorum. Tren garındaki bu mutluluğumuza bir yeni mutluluk eklenmesini istiyoruz. Eski kara trenin bugünkü hali içler acısıdır. Somunlarından akan küf, pas bir yandan, çalışmamak üzere terk edilmişliği bir yandan, korumasız bir şekilde yağmur, kar, güneş vb olumsuzluklar bir yandan, bu kara treni biz gelecek nesillerimize gösteremeyeceğimiz anlamına gelmektedir. Kara trenin çalıştırılması dahil, her türlü bakımın yapılması ve sunulması için bir çalışma başlatılmasını arz ediyoruz" dedi.

Özdemir'in önergesi kabul edildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
6 Yorum