Karacaören Dostluğu Bozacak mı?

Karacaören Barajının Isparta tarafından Antalya'ya içme suyu olarak satıldığı iddiaları Burdur'da büyük tepki çekti!

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Şubat 2012 12:17
Karacaören Dostluğu Bozacak mı?

Karacaören Barajın'nın Isparta tarafından Antalya'nın içme suyu olarak rezerve edilmesi Burdur'da büyük tepki çekmeye devam ediyor. 

Ak Parti Milletvekili Bayram ÖZÇELİK'in de açıklamaları ile ivme kazanan tartışma Isparta düşmanlığına mı doğru gidiyor?

Burdur Ticaret Odasında sivil toplum örgütleri ve siyasi partilerin katılımıyla yapılan toplantıdan sonra açıklama yapan Burdur Ticaret Borsası Başkanı Baki Varol, Antalya'nın 2045 yılı içme suyunun Karacaören Barajı'ndan temin edilmesinin planlandığını hatırlattı. Varol, Karacaören Barajı suyunun Antalya'ya içme suyu olarak verilmesinin büyük bir yanlışlık olacağını savundu. Burdur'un sahipsiz görüldüğünü öne süren Varol, Karacaören Barajı'nda binlerce ton balık üretildiğini ve çok sayıda kişinin istihdam edildiğini söyledi. Varol, bu planlama ile çok sayıda kişinin işsiz kalacağını iddia etti ve baraj suyunu vermemek için gerekirse barajda nöbet tutmaya hazır olduklarını kaydetti.

Toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Yusuf Kerik ise tepkisini "Burdur bu konuda uyutuldu." diyerek gösterdi.

Gazetecilerin 'nasıl oluyor da Bucak ve Burdur resmi kurumlarının denetiminde olan Karacaören Baraj suyunu Burdur’dan habersiz Antalya’ya içme suyu olarak verebiliyorlar? sorusuna ,Milletvekili Özçelik “ Bu çalışma belirli aşamaya kadar sessizce yürütülmüş ama bizim mücadele etmemiz gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum