Karaciğer Nakliyle Kanseri Yendi

Hepatit C hastalığı taşıyan, aynı zamanda karaciğerinde kanserli hücreler bulunan 68 yaşındaki Süleyman Turgut, nakille hayata tutundu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 08 Ekim 2014 12:04
Karaciğer Nakliyle Kanseri Yendi

Isparta'nın Senirkent ilçesinde yaşayan 66 yaşındaki emekli Süleyman Turgut, 16 yıl önce kontrol için gittiği hastanede Hepatit C olduğunu öğrendi. Süleyman Demirel Üniversitesi ve Hacettepe Üniversitesinde tedavi gören Turgut'ta 2 sene önce Hepatit C'ye bağlı karaciğerinde siroz ve kanserli hücre oluşumları tespit edildi. Karaciğer kanseri olan Turgut, bu nedenle karaciğer yetmezliği çekmeye başladı.

"Genç" diye yeğeninin gönüllü olmasını kabul etmedi

Turgut, nakil tahlillerini yaptırmak için Akdeniz Üniversitesi Hastanesine geldi. Doktorların yaşamak için acil karaciğer nakli yapılması gerektiğini bildirmesi üzerine Turgut'un Senirkent ilçesindeki 10 akrabası, gönüllü oldu.

Tetkikler sonucunda sadece Turgut'un kardeşinin oğlu Ali Osman Turgut'un karaciğerini vermek için herhangi bir sorun bulunmadığı belirlendi. Turgut, "Sen daha çok gençsin. Senden karaciğer alamam" diyerek yeğeninin teklifini kabul etmedi.

64 yaşındaki kişinin karaciğeri nakledildi

Turgut, bunun üzerine Sağlık Bakanlığının organ bekleme listesine yazıldı. Mutlu haber, uzun sürmeden geldi.

Antalya'da beyin kanaması geçiren ve ailesi tarafından organları bağışlanan 64 yaşındaki bir kişinin karaciğerinin Turgut'a uyumlu olduğu bildirildi. Hastanenin organ nakli merkezi müdürü Doç. Dr. Ayhan Dinçkan tarafından gerçekleştirilen ameliyat ile karaciğer, Turgut'a nakledildi.

Başarılı geçen ameliyatın ardından Turgut, hem siroz hastalığından hem de kanserden kurtuldu.

"Artık temiz bir karaciğere sahibim"

Hastaneden taburcu edilen Turgut, AA muhabirine yaptığı açıklamada, nakil olabileceği haberini alınca çok mutlu olduğunu söyledi.

Mutluluktan ne yapacağını bilemediğini dile getiren Turgut, "Kanser olduğumu duyunca önce umutsuzluğa kapılmıştım ancak nakille yeniden hayat buldum. Karaciğeri bağışlayan aileye başsağlığı ve teşekkür ziyaretinde bulunmak istiyorum" dedi.

Turgut, kendisini çok iyi hissettiğini vurgulayarak, "Yenilenmiş gibiyim. Artık temiz bir karaciğere sahibim" ifadesini kullandı.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.