Karadenizliler Gecesinde Eğlence Doruktaydı

Karadenizli öğrenciler tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen Karadenizliler Gecesi’nde bu yıl da eğlence doruktaydı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Aralık 2014 15:45
Karadenizliler Gecesinde Eğlence Doruktaydı

Üniversiteden öğrenim gören Karadenizliler tarafından bu yıl 8.’si düzenlenen etkinlik, üniversite öğrencisi Rahman Demirci başkanlığında gerçekleştirildi.

Soğuk Isparta gecesini horon ile ısıtan etkinliğe PTT İl Müdürü Nedim Ersezer, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İlker Yavuz, İl Özel İdaresi İmar Müdürü Mehmet Uçan ve THY Isparta Müdürü Zeki Topkara, SSK İl Müdürü Mustafa Durgut ve yaklaşık 900 davetli katıldı. Hamsi tava pilav yemeğinin ardından horona başlayan geçler, gece boyunca eğlenerek memleket hasretini gidermiş oldular.

Saat 18.30’da başlayan ve gece yarısına kadar süren etkinlik tanışma yemeği ile başladı. Yenilen hamsi pilavın ardından, Karadeniz’e özgü şiirler seslendirildi. Daha sonra piste çıkan ve bitmek bilmeyen bir enerji ile Karadeniz yöresine özgü horon oyununu oynayan gençler gönüllerince eğlendiler.

Böylesine yoğun bir katılımın kendilerini mutlu ettiğini ve bu birlik ve beraberliğin gelecek etkinliklerde de sürmesini temenni ettiklerini belirten SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları Grubu Başkanı Rahman Demirci, “Gerçekten güzel ve büyük bir etkinlik oldu. Katılımın geçtiğimiz yıllara oranla daha fazla olması bizleri mutlu etti. Biz burada kardeşliği, birlik ve beraberliğimizi temel alan bir etkinlik düzenlemeyi planladık ve bu konuda da başarılı olduğumuzu düşünüyorum. Tulum, kemençe, kolbastı ve horonlarımızla geceyi ısıtan bir etkinlik oldu. Ben uzun uğraşlar vererek, bu geceyi düzenlememizde yardımcı olan büyüklerimiz ve SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları Grubu üyelerine teşekkürü bir borç biliyorum.” dedi.

Öte yandan bu yıl düzenlenen etkinlikte SDÜ Karadenizliler ve Karadeniz Sevdalıları Grubu, 400 kilo hamsi ile misafirlerine ikramda bulundu.





   

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.