Karagöz’den ‘Prim’ Uyarısı

Karagöz’den ‘Prim’ Uyarısı

Yayınlanma:
Karagöz’den ‘Prim’ Uyarısı

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, ertelenen primlerin ödeme süresinin erkene alınması konusunda mükellefleri uyararak; “Cezalı duruma düşmemek ve kazanılan hakları kaybetmemek için dikkatli olunmalı” dedi. 

Sosyal Sigortalar Kurumu (SGK) İl Müdürü Hüseyin Karagöz, asgari ücretin işveren üzerindeki yükünü azaltmak amacıyla verilen desteklerin yanı sıra, 2016’nın Aralık ile 2017’nin Ocak ve Şubat aylarına ait sigorta prim ödemelerinin, 2017 yılı Ekim, Kasım ve Aralık aylarına ertelendiğini hatırlattı. 

KARAGÖZ; “TAKSİT ÖDEMESİ ÖNE ALINDI” 

Ertelenen prim ödemelerinin ilk iki taksiti ödemelerinin mükellefler tarafından gerçekleştiğini belirten Karagöz, normalde ay sonunda yapılması gereken son taksit ödemesinin ise kanuna eklenen geçici madde ile öne alındığını söyledi. 

“SON GÜN 26 ARALIK 2017” 

Ertelenen 2017 yılı Şubat ayı prim ödemelerinin alışılageldiği gibi Aralık ayının son günü değil, 26 Aralık’a kadar ödenmesi gerektiğini belirten Karagöz, konu ile ilgili olarak yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi; “Ertelenen prim ile birlikte Aralık ayı primleri de bu tarihe kadar ödenecek. Ödemelerdeki zaman değişikliği ilgili kanuna eklenen geçici 34. madde ile yapıldı. Geçici maddede, ‘Ayın 1’i ile 30’u arasındaki çalışmaları karşılığı ücret alan Kanunun 4. maddesinin birinci fıkrasının (a) bendi kapsamındaki sigortalıların, 2017 yılı Kasım ayına ilişkin sigorta primleri ile kanunun geçici 72. maddesi uyarınca ertelenen 2017 yılı Şubat ayına ilişkin sigorta primleri en geç 26 Aralık 2017 tarihinde Kuruma ödenir’ denilmektedir” dedi. 

“MÜKELLEFLER 

TİTİZ DAVRANMALI” 

Yapılan düzenlemenin yalnızca Aralık ayını kapsamadığını, bundan sonraki süreçte sigorta prim ödemelerinin artık ayın 26’sı baz alınarak yapılacağın belirten İl Müdürü Hüseyin Karagöz; “Yılların alışkanlığını bir anda değiştirmek mümkün değil. Ay sonunda ödemeye alışkın olan mükellefler bu süreyi kaçırabilir. Bu da beraberinde cezalı duruma düşmelerine yol açar. Ancak, kayıpları bununla da sınırlı kalmaz. Sigorta prim ödemelerinde yaşanacak gecikme, işverenin asgari ücret desteği ile bazı haklarını da kaybetmeleri anlamı taşır. Bu nedenle mükelleflerin yeni düzenlemeyi çok iyi kavramaları ve bu tarihleri aksatmamaları gerekiyor” dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.