Karakaya Görevine Devam Edecek Mi?

Karakaya Görevine Devam Edecek Mi?

Yayınlanma:
Karakaya Görevine Devam Edecek Mi?

Hükümetin sağlıkta çok başlılığı önlemek adına attığı adımların yansımaları Isparta’da görülmeye başladı. Kamu Hastanelerinin kaldırılması ile İl Sağlık Müdürlüğü’ne kimin atanacağı konusunda Dr. Hüseyin Yavuz’un adı geçiyor. 

Sağlık Bakanlığı sağlıkta çok başlılığı önlemek adına bir dizi adımlar atıyor. Atılan adımlar ilk haline dönüş olarak değerlendirildi. Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği ve Halk Sağlığı Müdürlüğü Sağlık Bakanlığı tarafından 25 Kasım 2017 tarihinden itibaren kaldırılıyor. Eskisi gibi tüm birimlerin başında İl Sağlık Müdürlüğü yer alacak.

SAĞLIK İL MÜDÜRÜ KİM OLACAK? 

Konunun Isparta boyutunda; Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hüseyin Yavuz için şuana kadar Ankara veya başka bir görev için henüz atama gerçekleşmez iken, İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya’nın ise aynı görevde kalıp kalmayacağı belirsizliğini koruyor. Zira, sağlıkta yönetim konusunda eskiye dönüldüğünde Sağlık İl Müdürleri daha fazla yetkiyle göreve getirilecek. Bu nedenle, Sağlık İl Müdürlüğü için hali hazırda 5 kişinin ismi geçiyor. 

ATANAMAYAN HASTANEDEKİ 

GÖREVİNE GERİ DÖNECEK 

İl Sağlık Müdürlüğüne atanacak kişinin önümüzdeki günlerde belirlenmesi bekleniyor. Bu belirlendiği takdirde, diğer yöneticiler ya Bakanlık tarafından başka görevlere atanacaklar ya da hastanedeki hekimlik görevlerine geri dönecekler.

 

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum