Karakolun İsmi Değişti

Sanayi Polis Merkezi Amirliğinin isminin Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi Amirliği olarak değiştirildiği bildirildi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Aralık 2010 02:07
Karakolun İsmi Değişti
Sanayi Polis Merkezi Amirliğinin isminin Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi Amirliği olarak değiştirildiği bildirildi.

Faruk Kaplan Kimdir ?
Faruk Kaplan Mardin'in Nusaybin İlçesinde 05.07.1994 tarihinde PKK Terör Örgütü mensuplarının silahlı saldırısı sonucu yaralanmış kaldırıldığı hastanede şehit olmuştur. Eşi Pol.Mem. A. Ö. Gaziantep Emniyet Müdürlüğünde görevlidir. Kızı İ. R. K. ise İstanbul ilinde öğrenim görmektedir.

Isparta Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada ; Teşkilatımızın etkili, süratli ve kaliteli hizmet verebilmesi için yeniden yapılanması düşüncesinden hareketle personel araç-gereç ve mobil devriye hizmetleriyle güvenlik hizmetinin daha etkin ve hızlı bir şekilde halkımızın ayağına götürülmesinin, insan kaynaklarının daha verimli kullanılması, verilen hizmetin daha sağlıklı yapılması, personelin motivasyonunun sağlanması ve teşkilatın imajının en üst seviyede tutulmasında büyük yararlar sağlayacağından karakolların personel, araç-gereç ve bina durumlarının göz önünde bulundurularak Polis Karakolları İçişleri Bakanlığının 01.04.2002 tarih ve 0068 sayılı genelgesi ile Polis Merkezi Amirliğine dönüştürülmüştür.

İlimizde faaliyette bulunan Polis Karakollarımızdan biri olan Sanayi Polis Karakolu Valilik Makamının 04.07.2002 tarihli olurları ile Sanayi Polis Merkezi Amirliği olarak değiştirilerek, bugüne kadar hizmet vermiştir. Polis Merkezi Amirliği hizmetleri 4 amir, 38 Polis Memuru, 2 Çarşı ve Mahalle Bekçisi ve 1 GİH Memuru ile birlikte toplam 45 personel ile hizmetler yürütülmektedir. Sorumluluğunda 15 mahalle bulunmaktadır.

Bakanlık Makamının 01.12.2010 tarihli olurlarına istinaden Emniyet Teşkilatı hizmetlerinin daha verimli ve etkin gerçekleştirilmesine yönelik çalışmalar kapsamında Sanayi Polis Merkezi Amirliğinin ismi Valilik Makamının 17.12.2010 tarihli olurları ile Sanayi Şehit Faruk Kaplan Polis Merkezi Amirliği olarak değiştirilmiştir denildi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.