“Karanfil Kokusu” Söyleşisi IYAŞ’ta Yapıldı

Yanlış arkadaşlıklar sonucu teröre sürüklenen ve örgüt içerisinde sonradan kendilerine yaptırılan eylemlere itiraz eden gençlerin konu alındığı Karanfil kokusu isimli tiyatro oyunu, IYAŞ Park ve İl Emniyet Müdürlüğü sponsorluğunda halka sunuldu.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Ocak 2013 12:48
“Karanfil Kokusu” Söyleşisi IYAŞ’ta Yapıldı

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin öğrencilerle birlikte izlediği oyunda ağırlıklı olarak öğrencilerin terör belasına bulaşmalarını önlemeye yönelik sosyal mesajlar verildi.
Eğitim adına yaptığı çalışmaları tüm hızıyla sürdüren TDP ekipleri, gençlerin kötü ortam ve arkadaşlıklardan uzak tutulması ile hayatlarının kâbusa dönüşmemesi için bu projenin organize edildiğini belirtti.

SÖYLEŞİ IYAŞ PARK’TA YAPILDI
Beğenilerek izlenen tiyatro oyununun ardından konunun daha geniş kapsamlı olarak halka anlatılması amacıyla söyleşisi IYAŞ Park Alışveriş ve Yaşam Merkezi’nde yapıldı. Halkla iç içe olan ünlüler, terörle mücadele etmenin yollarını Ispartalılara anlattı. Oyunda yer alan ünlü simalardan Yönetmen Ali Yaylı, Nesrin Yıldırım ve Oyuncu Ebru Kocaağa IYAŞ Park AVM’de bulundu. Söyleşide halk tarafından konu alınan sorulara cevap veren deneyimli isimler, hayranları ile fotoğraf çektirdiler.

NE OLDU BİR GÜN UYANDIK DÜŞMAN MI OLDUK
Öte yandan halktan bir kişinin Ünlü Yönetmen Ali Yaylı’ya “Bu konu hakkında sizin görüşünüz nedir?” sorusuna Yaylı, “Terör maalesef ülkemizin kanayan yarası. Devletimiz bunu çeşitli yöntemlerle halletmeye çalışıyor. Şunu hatırlatmak lazım, Türk, Kürt, Çerkez, Laz, Rum ve Tatar bu güne kadar bir arada yaşamış bir milletiz. Ne olduk? Bir gün uyandık. Düşman mı ilan edildik? İşte tiyatronun gücü burada... İnsanlara gerçekleri hatırlatır. Dedelerimiz bir arada, omuz omuza bu toprakları kurtarmıştır. Bu günler de geçecektir” şeklinde konuştu.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.