Karanfil Kokusu’yla Terörün ‘Trajik Yüzü’

TDP Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen Güvenli Eğitim Projesi kapsamında Isparta’ya gelen Yeditepem Sanat grubu, gençlere eğitici - uyarıcı mesajlar veren Karanfil Kokusu isimli oyunu gençlerin seyrine sundular

Yayınlanma:
Güncelleme: 12 Ocak 2013 13:08
Karanfil Kokusu’yla Terörün ‘Trajik Yüzü’

Isparta Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen ve Yeditepem Sanat oyuncularının gençler ile ebeveynlerine uyarıcı – eğitici mesajlar veren ‘Karanfil Kokusu’ adlı tiyatro oyunu Belediye Kültür Merkezi’nde sergilendi.

Terörün trajik yüzünü ortaya koyan tiyatro oyununa çok sayıda öğrenci katıldı.
Ünlü oyuncu ve tiyatrocu Ali Yaylı’nın hem yönetim hem de rol aldığı Karanfil Kokusu isimli belgesel tiyatro oyununda, Bayram adlı bir gencin teröre sürüklenişi ve adım adım kendisinin de anlayamadığı bir değişim ele alınıyor.

Temel olarak yanlış arkadaşlıklar sonucu teröre sürüklenen ve örgüt içersinde sonradan kendilerine yaptırılan eylemlere itiraz eden gençlerin konu alındığı belgesel tiyatro oyunu liseli gençler tarafından ilgiyle izlendi.

Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekiplerinin öğrencilerle birlikte izlediği oyunda ağırlıklı olarak öğrencilerin terör belasına bulaşmalarını önlemeye yönelik sosyal mesajlar verildi.
Eğitim adına yaptığı çalışmaları tüm hızıyla sürdüren TDP ekipleri, gençlerin kötü ortam ve arkadaşlıklardan uzak tutulması ile hayatlarının kâbusa dönüşmemesi için bu projenin organize edildiğini belirttiler.
Öte yandan sergilenen oyunun özeti kısaca şöyle;
Oyun, Bayram adlı üniversite sınavına hazırlanan sıradan bir gencin yanlış ortam ve arkadaşlıklar sonucu bir andan örgüte katılım süreci ve daha sonra yaşadığı olaylar ile başına gelenleri ele alıyor.

Çok hızlı gelişen değişim süreci çerçevesinde, kendini bir anda örgütün kırsal alandaki eylemlerinde bulan Bayram, bölücü örgüt mensuplarına baş kaldırdığında bir arkadaşıyla yaptığı baş kaldırışın ardından infaz ediliyor. Usta bir ekip tarafından hazırlanan oyun, ailelere ve gençlere oldukça önemli bir mesaj veriyor.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.