Karanlıkta Ameliyat

TEDAŞ’ın özelleşmesinden sonra yaşanan elektrik sıkıntısı her kesimi mağdur ediyor. Devlet Hastanesi'nde dün cep telefonu ve el feneri ışığıyla ameliyat yapılmak zorunda kalındı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 13 Aralık 2013 10:16
Karanlıkta Ameliyat

Elektrik dağıtım işinin özelleşmesinden sonra artan elektrik kesintileri vatandaşları mağdur etmeye devam ediyor. Son olarak dün Isparta Devlet Hastanesi elektrik kesintisinden nasibini aldı. Sabah saatlerinde kesilen ve yaklaşık 1 saat süreyle gelmeyen elektrikler hastane hizmetlerinin aksamasına neden oldu. Ameliyathanede 4 ayrı operasyon yarım kaldı. Doktorların cep telefonu ışığında ve el feneri ışığında ameliyata devam edildiği öğrenildi.

HASTA YAKINLARI TELAŞA KAPILDI
Elektriklerin uzun süre gelmediğini ileri süren ve ameliyathane önünde bekleyen hasta yakınları tepkilerini basına yansıttı. İsmini vermek istemeyen bazı hasta yakınları “Elektriğin gittiği sırada yakınlarımız ameliyat oluyorlardı. Bir anda hastane karanlığa büründü ve ne olduğunu anlayamadık. Doğal olarak telaşa kapıldık. Öğrendik ki elektrikler gitmiş ve hastanenin jeneratörü de devreye girmemiş. Eğer yakınlarımıza bir şey olursa olayın sorumluları hakkında yasal haklarımızı arayacağız” dediler.

AKEDAŞ’TA KESİNTİ BEKLEMİYORMUŞ!
Öte yandan elektriğin kesileceğinden haberlerinin olmadığını ve ani yaşandığını belirten Isparta Devlet Hastanesi Yöneticisi Opr. Dr. Mustafa Çelik, aynı sıkıntıyı önceki gün gece de yaşadıklarını bildirdi. Onu bir şekilde halletmeyi başardıklarını belirten Çelik, olayı şöyle anlattı: “Dün gece kısa süreli bir elektrik kesintisi yaşadık. Onu bir şekilde hallettik. Bugün sabahta bilgimiz dışında, beklemediğimiz ani bir kesinti oldu. Ana binamızda elektrik yaklaşık 1 saat kadar kesildi. Ancak gerek ameliyathaneler, gerekse yoğun bakımda herhangi bir sıkıntı yaşamadık. Çünkü oralarda önlemlerimizi almıştık. Elektrik kesintisi olduktan sonra hemen AKEDAŞ’ı aradık. Öğrendiğimiz kadarıyla ülke genelinde bir besleme sorunu olduğu için onların da beklemediği bir kesinti olduğunu bildirdiler. Ama bu tür sıkıntıları yaşamamak için kesinti öncesi bilgilendirilmemizin uygun olacağını düşünüyorum. Çünkü biz kesintisiz bir sağlık hizmeti veriyoruz. İnşallah bundan sonra talihsiz bir olay yaşamayız.

B PLANIMIZ HER ZAMAN HAZIR
Elektrik kesilince poliklinik hizmetlerimiz biraz aksadı ancak elektriğin gelmesiyle o hizmetimiz de kaldığı yerden devam ediyor. Bizim B planımız her zaman hazır.

JENERATÖR SOĞUKTAN DONMUŞ
Jeneratör soğuktan donduğu için devreye girmemiş. Onunla ilgili de arkadaşlar çalışmalarını yaptılar.”

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum