Karar Var Uygulama Yok!

Isparta Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Mahalli Çevre Kurulu'nda alınan kararların uygulanamadığı noktasında şikâyet ederek, Isparta'nın hava kirliliği konusunda önemli açıklamalarda bulunarak, doğalgazın da zararsız olmadığını söyledi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 31 Aralık 2011 16:49
Karar Var Uygulama Yok!

Mahalle Çevre Kurulu toplantısına katılan Mimarlar Odası Başkanı Merve Kuyu, Mahalli Çevre Kurulu'nda alınan bir takım kararların uygulasında yetersizlikler olduğunu belirterek, enverziyon ölçümleri ile ilgili de farklı bir tespiti ortaya koydu, "burada görüyoruz ki geçmiş toplantılarda bir takım kararlar alınmış.

Fakat burada kararlardan çok alınan kararların neden uygulanamadığı noktasının üzerinde durmalıyız. Isınmadan kaynaklanan hava kirliliği, kentleşme politikaları ve yapılaşma politikaları ile ilgili net çözümler ortaya çıkarılmalı. Bunun için durum tespiti yapılıp Isparta’nın gelecek 20 yılında neler yapılabilmeli bunlara bakmak lazım.

Enverziyon ölçümlerini ve rakamlarını yıl sonunda yapıyoruz. Oysa bunun yaz aylarında çözümüne ilişkin öneriler ortaya çıkarılarak hayata geçirilmeli. Isparta’yı bulunduğu yerden alıp başka bir yere nakletmek diye bir durum söz konusu olamaz. Burada baca filtrelerinin takılması gerektiği ile ilgili bazı fikirler ortaya çıkıyor. Isparta’nın hava kirliliğinin faturasını da sen filtre taktıracaksın diyerek vatandaşa kesmek de doğru değil."dedi.

DOĞALGAZ DA MASUM DEĞİLDİR
Diğer taraftan Isparta’da önemli bir tartışmayı da beraberinde getirecek bir konuya değinen Kuyu, doğalgazın da kirli ve fosil bir yakıt olduğunu belirterek, hava kirliliğinin azaltılması noktasında bunun da bir çözüm olmayacağını belirtti. Doğalgazın kömürden pek fazla farkının olmadığını söylemesi üzerine diğer bir tartışma da Kuyu ile Torosgaz Genel Müdürü Oktay Küp arasında yaşandı. Kuyunun doğalgazın da kömürden pek fazla farkının olmadığını söylemesi üzerine Küp ise şu açıklamayı yaptı. "Isparta’da doğalgaz kullanan vatandaşlar için sayın Kuyu'nun söyledikleri üzücüdür. Doğalgaz kısa vadeli değil, Isparta’nın hava kirliliği için uzun vadeli bir çözümdür. Bunun için vatandaşlara ek bir maliyet oluşturup baca filtresi takacaksın demek yerine halkı direkt olarak doğalgaza yönlendirmemiz gerekiyor."dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.