Kararnameye Karşı Eylem Yaparız

Balaban, yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:“Eşit İşe Eşit Ücret Düzenlemesinde Öğretmenleri ve Akademisyenleri yok sayanlara karşı Türkiye’yi Eylem Alanına Çeviriyoruz." dedi.

Yayınlanma:
Güncelleme: 21 Kasım 2011 14:03
Kararnameye Karşı Eylem Yaparız

Balaban, yaptığı açıklamada şunlara dikkat çekti:“Eşit İşe Eşit Ücret Düzenlemesinde Öğretmenleri ve Akademisyenleri yok sayanlara karşı Türkiye’yi Eylem Alanına Çeviriyoruz" dedi.

Hükümetin, kamudaki ücret dengesizliğini ortadan kaldırmak için çıkardığı 666 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname büyük eşitsizliklere yol açmıştır.  Bu düzenlemede, üst düzey yöneticilere yüksek, bazı devlet memurlarına da düşük oranlarda ek ödeme yapılırken; öğretmenlere, profesörlere, doçentlere, yardımcı doçentlere, araştırma görevlilerine yapılan aylık ek ödeme miktarında herhangi bir değişiklik olmamıştır.

Bu ülkenin çimentosu olan öğretmen ve akademisyenlerin eşit işe eşit ücret düzenlemesinde yok sayılması kabul edilemez. Zamlardan, enflasyondan, hayat pahalılığından etkilenen kesimlerin başında gelen öğretmenler ve akademisyenler bu ülkenin kalkınmasından ve yapılan iyileştirmelerden yeterince faydalanamamaktadır. Yıllardır öğretmen ve akademisyen maaşlarında herhangi bir düzenleme yapılmadığı gibi, ek ders göstergelerinde de tek bir puan artış sağlanmamıştır.

Eşit işe eşit ücret düzenlemesiyle birlikte eğitimcilerin geliri bugün kamudaki en düşük maaş seviyelerinden biri olmuştur. Bu durum Türkiye’nin dört bir yanında, ağır koşullarda, fedakârca çalışan öğretmen ve akademisyenlerimize vurulmuş bir darbedir.

Üst düzey yöneticiler 759 TL ek ödeme alırken, öğretmen ve akademisyenlerin ek ödemelerinde artış yapılmamasını, maaşlarının yerinde saymasını, yüzde 3’lük, yüzde 4’lük zam oranlarına mahkûm edilmesini protesto ediyoruz. Ayrıca öğretmen ve akademisyenlerin haklarını korumayan, onlar için hiçbir girişimde bulunmayan, hükümete baskı yapmayan MEB ve YÖK’ü de kınıyoruz.

Türk Eğitim-Sen olarak, öğretmen, akademisyen ve diğer çalışanları görmezden gelenlere karşı 24 Kasım Öğretmenler Günü’nden bir gün önce, 23 Kasım Çarşamba günü saat 12:30’da, PTT önünde Başbakanlık Makamına hitaben yazdığımız dilekçeleri kitlesel basın açıklaması yaparak, Başbakanlığa göndereceğiz. Türk Eğitim-Sen, tüm Türkiye’yi eylem alanına çevirecektir.

EYLEMLERİMİZ SONUÇ ALINCAYA KADAR DEVAM EDECEKTİR
Öğretmen ve akademisyenlerin serzenişini, haklı feryadını görmeyen göz, duymayan kulak kalmayacaktır.

Öğretmen ve akademisyenler, Hükümetten 24 Kasım Öğretmenler Günü’nde bu konuyla ilgili MÜJDE beklemektedir. Çalışma barışını bozan, öğretmenlerin ve akademisyenlerin çalışma şevkini kıran bu sorun çözülmezse Hükümet, eğitim ordusunu karşısında bulacaktır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.