Karayollarının Hedefi 18 Km. Duble Yol

Karayollarının Hedefi 18 Km. Duble Yol

Yayınlanma:
Güncelleme: 11 Ekim 2018 10:54
Karayollarının Hedefi 18 Km. Duble Yol

Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu, Dereboğazı Duble Yol çalışmalarının gerek Antalya tarafından gerekse Isparta tarafından devam ettiğini belirterek; “Bu yıl Isparta sınırları içinde 18 kilometrelik bölünmüş yolu bitirmeyi hedefliyoruz” dedi. 

Isparta İl Koordinasyon Kurulu’nun önceki gün gerçekleştirilen 2018 yılı 4. Toplantısında Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu müdürlüğünün Isparta için yaptığı yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu. 

Söz konusu toplantıda Vali Yardımcısı Hakan Kubalı’nın konuşmasının ardından yatırımcı kuruluşların temsilcileri sıra ile söz alarak yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdiler. Bu doğrultuda; Karayolları 13. Bölge Müdürü Arif Çobanoğlu da söz alarak yaptığı açıklamada,  yapımı devam eden Isparta – Antalya Dereboğazı Yolundaki çalışmaları anlattı. Bölge Müdürü Çobanoğlu; “Isparta ilinde 11 adet projemiz bulunmakta, projelerimizin toplam bedeli 658 milyon lira. Önceki yıllarda 146 milyon lira harcandı. 2018 yılı 136 milyon lira ödeneğin yüzde 100’ü harcandı. 2018 yılında Isparta’da yaklaşık 240 milyon liralık harcama yapacağız. Isparta ilinin tamamında ne ödenekte ne de çalışma şartlarından kaynaklanan hiçbir eksikliğimiz yoktur. Çalışmalarımıza programlarımız dahilinde kesintisiz olarak devam etmekteyiz. Isparta’da 2018 yılında 16 km. bölünmüş yol hedefledik. Bu kesimde Madenli – Şarkikarağaç arasındadır. Burada çalışmalarımız devam ediyor. Yılsonunda bu yolu bitirmeyi hedefliyoruz. Bilindiği gibi; 2018 yılında Eğirdir – Mahmatlar kesiminde sıcak karışımı tamamlayıp hizmete açmıştık.

“ISPARTA – EĞİRDİR YOLU GELECEK 

YIL HAZİRAN AYINDA BİTECEK” 

Isparta – Eğirdir yolunda Migros kavşağı tamamlandı, peyzajı ise bitmek üzere. Eğirdir şehir merkezine kadar yolun tamamı sıcak karışım olarak tamamlanmıştır. Eğirdir’in girişinde drenaj çalışmaları devam ediyor. Önümüzdeki yıl Haziran ayında Eğirdir geçişindeki çalışmaları tamamlayıp vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

“DEREBOĞAZI YOLU 

YAPIMI DEVAM EDİYOR”

Isparta – Antalya Dereboğazı yolu projesinde; Isparta’dan 18 km’lik Ağlasun ayrımına kadar ki yol tamamlandı ve hizmet vermeye başladı. Geçen yıl da Ağlasun’a kadar olan kısmı sıcak karışım olarak tamamlamıştık. Bu proje yaklaşık 3 milyonluk ve içerisinde 20 km. tünel olan bir proje. Proje, bu yılın yatırım programına alınmıştı. Önümüzdeki aşamalarda Bakanlığımızın bize verdiği programla takip edeceğiz. Isparta için önemli bir konu. Çalışmalar Antalya’dan da devam ediyor. İhale programına teklif ettik. Belli süreçte ihalesi mutlaka yapılacaktır. 

“ÜÇ TANE ÜST GEÇİDİ YILSONUNA 

KADAR TAMAMLAYACAĞIZ” 

Isparta’da 3 tane üst geçidimiz devam etmektedir. Üst geçitlerimizin birisi Jandarma mevkii, birisi Afyonkarahisar yolu diğeri de Modernevler Mahallesi üzerindedir.  Bunları 2018 yılı sonunda yaya üst geçidi olarak hizmete açacağız” dedi.  

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum