‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ Başladı

07-13 Mayıs tarihleri arasında kutlanmakta olan ‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ kutlamaları çeşitli etkinliklerle başladı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 07 Mayıs 2012 18:23
‘Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası’ Başladı

Kutlama etkinlikleri kapsamında Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Merkez Komutanı Albay Tamer Atay ve Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural’dan oluşan heyet Vali Memduh Oğuz’u makamında ziyaret ettiler.

Ziyaret nedeniyle yapılan açıklamalarda vatandaşların yol güvenliğinin sağlanmasında mutlaka trafik kurallarına uyulması gerektiği ifade edildi.
Trafik haftasının şoför esnafını çok yakından ilgilendirdiğini ifade eden Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural; “Biz oda olarak eğitimi ön plana çıkararak, trafikte insan hatalarının en az seviyeye inmesi yönünde çalışmalar yapıyoruz. Bu eğitimleri yıl içerisine yayarak teşkilatımıza bağlı halk otobüsleri, kamyoncular ve taksi esnafına yönelik olarak devam ettiriyoruz” dedi.

Eğitimin önemine vurgu yapan İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan; “Yapılan eğitimler neticesinde son bir yılda trafikte yaşanan olumsuzlukların % 20 oranında azaldığını görmekteyiz, buna bağlı olarak da yaralamalı ve ölümlü kazalar aynı şekilde azalmıştır. Yine eğitimle alakalı olarak ‘Güvenli Eğitim Kenti’ sloganımız var. Bu doğrultuda özellikle okul önlerinde aldığımız tedbirler neticesinde son iki yılda öğrencilerimizin mağdur olduğu hiçbir trafik kazası olmamıştır. Buda verilen eğitimlerin ve emeklerin ilköğretim ve orta öğretim başta olmak üzere gençlerimiz tarafından çok iyi algılandığını göstermektedir” dedi.

Trafik kazalarında aylık ortalama 200-250 vatandaşımızın hayatını kaybettiğini belirten Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan; “Tabi aylık olarak kaybettiğimiz vatandaşlarımızın sayısını düşündüğümüzde, 1974’de Kıbrıs savaşında kaybettiğimiz şehitlerimizin sayısından daha fazla olduğunu görüyoruz. Dolayısıyla trafik haftasının önemini vurgulamak ve bir kez daha insanlarımıza, vatandaşlarımıza anlatabilmek, izah edebilmek ve dikkatlerini bu konuya çekebilmek maksadıyla bir etkinlik düzenleniyor. Bu etkinlik vasıtasıyla tüm vatandaşlarımızın meydana gelebilecek trafik kazalarına ve bu kazalardan dolayı meydana gelebilecek yaralanma ve ölüm olaylarının önüne geçmek maksadıyla daha duyarlı ve dikkatli olmalarını diliyorum” dedi.

Isparta’nın trafik konusunda Türkiye genelinde standardın üstünde olan bir vilayet olduğunu ifade eden Vali Memduh Oğuz; “Ancak bu bizim trafik sorunlarımız olmadığı anlamına gelmez. Isparta’nın da kendine has trafik problemleri var ve bu problemleri hafta dolayısıyla masaya yatıracağız.
Özellikle kent içi trafiğin düzenlenmesi konusunda bazı sıkıntılar var. Bunları böyle masa başında değil, arkadaşlarımızla beraber bizzat caddeye oturup kısa sayılmayacak bir sürede gözlemleyerek, müşahede edeceğiz.

Trafik esas itibariyle insanların hayatlarını daha düzenli yaşayabilmeleri imkanını verir. Son dönemlerde yapılan duble yol çalışmaları bu manada büyük bir rahatlık meydana getirmiştir. Ancak kent merkezleri için aynı şeyi söyleyemiyoruz. Kentler, iller ve ülkeler gelişirken, nüfusun artmasına, araçların değişimine yönelik olarak çağdaş standartlara uygun altyapı geliştirilmezse ileriki dönemlerde bunlar çok ciddi sıkıntılar meydana getiriyor. Kentlerde yolların darlığı, yaya yollarının, kaldırımların yürüyüşe müsait olmaması, oto parklarının yeteri kadar bulunmaması gibi problemler yaşantıyı zorlaştırıyor.

Şimdi çalışma dönemi başladı, köylerimize kadar yollarımızın asfaltlanmasını ve standarda uygun hale getirilmesini arzu ediyoruz” dedi.

Atatürk Anıtına çelenk sunma ve saygı duruşuyla devam eden etkinlikler, Vali Memduh Oğuz, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Necati Tekin, Baro Başkanı Gökmen Hakkı Gökmenoğu, Isparta Jandarma Alay Komutanı Jandarma Albay Ömer Uyan, SDÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İskender Akkurt, İl Emniyet Müdürü Ahmet Zeki Gürkan, Merkez Komutanı Albay Tamer Atay, İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdullah Kılıç ve Şoförler, Otomobilciler ve Nakliyeciler Odası Başkanı Ahmet Tural’ın katılımıyla İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü toplantı salonunda düzenlenen programla devam etti.

Burada haftanın önemine binaen yapılan konuşmalardan sonra hafta etkinliklerinde dereceye girenlere protokol tarafından ödülleri verildi.
Karayolu Güvenliği ve Trafik Haftası kutlama etkinliklerinin ilk günü restore edilen Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü binasının açılışıyla sona erdi.

Isparta Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğünün vermiş olduğu çağdaş hizmet anlayışıyla 2011 yılında almış olduğu Türkiye birincilik ödülü, Isparta protokolünün gururu oldu.

Kutlamalar hafta boyunca çeşitli etkinliklerle devam edecek.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.