Kardemir İşçisi %47.7 Zammı Kazandı

Çelik-İş Kardemir’de ‘kırmızı çizgimiz’ dediği yüzde 42 TİS zammını aldı ve dün toplusözleşme imzalandı.

Yayınlanma:
Güncelleme: 18 Mayıs 2013 14:17
Kardemir İşçisi %47.7 Zammı Kazandı

Çelik-İş Kardemir’de ‘kırmızı çizgimiz’ dediği yüzde 42 TİS zammını aldı ve dün toplusözleşme imzalandı. Çelik-İş Başkanı Cengiz Gül’ün verdiği bilgiye göre ücretlere ortalama yüzde 47.7 zam yapılacak. Çelik-İş ilk istediğinde olmaz denilen zam ile birlikte işçilerin aldığı en düşük ücret 1250 liraya, ortalama ücret ise 3000 liraya yükseldi. Çelik-İş Başkanı Cengiz Gül “Eğer işçinin kararlılığı olmasaydı kazanamazdık” dedi.

Gül, Kardemir’in kâr oranlarına göre ücret zammı istediklerini hatırlatarak “Kardemir kriz değil kâr dönemini yaşıyor. Bilançolara göre çalışanlara zam verilecek. Kazanmayan bir işletmeden istemedik zammı. Tamamen çağdaş anlaşıyla kar marjını ortaya koyarak belirledik zam talebimizi. Ve böylece ücretler ortalama 3000 liraya çıktı. İlk başta yüzde 42 deyince derdimi anlatamıyordum. İşveren enflasyon oranı diyordu. Kamuoyundan bile tepki aldım yüzde 42 kırmızı çizgimiz deyince. Ama kabul edildi çünkü gerçekçiydi” dedi.

Grev kararı da aldıklarını hatırlatan Gül, tüm işçilerinin greve çıkmaya hazır olduğunu vurguladı. Gül şöyle devam etti: “Biz tabanımızdan kopuk bir sendika değiliz. İşçilerimiz yüzde 100 işbaşı yapmazlardı. 4000 kişilik mitingde kararlıydı işçiler. Kardemir yönetimi de gördü işçinin kararını. Mantıksız rakamlar konuşmadık.”

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.