Kardeşlerini Taciz Eden Abiye 22.5 Yıl Ceza

Kardeşlerini Taciz Eden Abiye 22.5 Yıl Ceza

Yayınlanma:
Güncelleme: 17 Ağustos 2015 12:13
Kardeşlerini Taciz Eden Abiye 22.5 Yıl Ceza

Yalvaç'ta kızkardeşleri C.M. ve M.M.'ye cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla yargılanan 35 yaşındaki H.M., 22 yıl 6 ay hapse mahkum edildi.

Kaşıkara Köyü'nde oturan 12 yaşındaki C.M. geçen yıl okulda erkek arkadaşı tarafından taciz edilince okul müdürüne şikayette bulundu. Rehber öğretmene olayı anlatan C.M., ağabeyi H.M.'nin de 2013 yılında kendisine ve kardeşi 11 yaşındaki M.M.'ye cinsel istismarda bulunduğunu söyledi. Okul idaresinin durumu bildirmesi üzerine jandarmaekipleri H.M.'yi gözaltına aldı. H.M., sorgusunun ardından çıkarıldığı mahkemece tutuklanırken, cinsel istismara uğradığı iddia edilen kızkardeşler ise aileden alınarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na ait yetiştirme yurduna yerleştirildi.

'AĞABEYİM KOMPLO KURDU'
'Cinsel istismar' suçundan hakkında dava açılan H.M.'nin karar duruşması dün YalvaçAğır Ceza Mahkemesi'nde görüldü. Duruşmaya, 8 aydır tutuklu sanık H.M. avukatıyla katılırken, mağdur kızkardeşler katılmadı. Tarafların yakınlarının da izlediği duruşmada son savunmasını yapan H.M., suçlamaları kabul etmedi. Kendisine ağabeyi M.M.'nin komplo kurduğunu savunan H.M., "Babam bana ev almıştı. Ağabeyim bu evi benden almak istedi. Ben kabul etmeyince kız kardeşlerim aracılığıyla komplo kurdu" dedi.

KARDEŞLER İFADELERİNİ DEĞİŞTİRDİ İDDİASI
Kız kardeşlerinin verdikleri ifadede, taciz olayının yaylada çadırda gerçekleştiğini söylediğini hatırlatan H.M., olay tarihinde yaylada olmadığını aktardı. Bu tarihte hal binası inşaatında çalıştığını kaydeden H.M., tanık ifadelerinin de bu yönde olduğunu vurguladı. Savunmasının devamında kardeşlerinin verdikleri ifadeleri değiştirdiğini de anlatan H.M., "Kardeşlerim bu fiili işlemediğimi, ağabeyim M.M. ve eski eşinin telkiniyle böyle bir iftirada bulunduklarını, pişman olduklarını söyledi. Kayıtlarda mevcut. Ben asla böyle bir şey yapmadım, şayet yapsaydım bugün burada olmazdım" diye konuştu.

AVUKATI BERAAT İSTEDİ
H.M.'nin avukatı Cemal Özkan ise mağdure kardeşlerin sonradan sosyal hizmet uzmanı tarafından alınan talimatlı ifadelerinde ağabeylerinin bu suçu işlemediğini, iftira attıklarını açıkça belirttikleri söyledi. Suça ilişkin dosyada mağdurelerin ilk ifadelerindeki beyanları dışında hiçbir maddi delil bulunmadığını savunan avukat Özkan, "Mağdurelerin anne ve babaları da böyle bir olayın olmadığını ifadelerinde belirtmiştir. Dosya kapsamından da anlaşılacağı üzere sanığa bu suçtan dolayı ceza verilemez kanaatindeyiz. O nedenle iddianameye katılmıyoruz" dedi.

'NEYİN CEZASINI ÇEKECEĞİM HAKİM BEY'
Sanık H.M. ve avukatının savumasından sonra mahkeme heyeti kararı açıkladı. Duruşma salonunu boşaltan mahkeme heyeti, tarafların yakınlarından sadece bir kişinin karar okunurken duruşma salonunda kalmasına izin verdi. Mahkeme, H.M.'yi 'cinsel istismar' suçundan 22 yıl 6 ay hapis cezasına mahkum etti.

H.M. duruşma salonundan çıkarılırken, "Ben böyle bir suç işlemedim, neyin cezasını çekeceğim hakim bey" dedi. Bunun üzerine mahkeme başkanı Mustafa Mutlu, "Tamam tamam temyiz edersin, çıkabilirsin" diye karşılık verdi.

Kararı adliye kapısında beklerken öğrenen sanık yakınları sinir krizi geçirdi.

Nurettin Arkan / Yalvaç

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.