Kariyer Günlerinde Bin 836 İş Başvurusu

Kariyer Günlerinde Bin 836 İş Başvurusu

Yayınlanma:
Güncelleme: 09 Mayıs 2016 11:08
Kariyer Günlerinde Bin 836 İş Başvurusu

Süleyman Demirel Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi tarafından düzenlenen İİBF Kariyer Günlerinde 30 ayrı oturum yapıldı. 38 kişinin konuşmacı olarak katıldığı Kariyer Günleri kapsamında 52 firmaya, bin 836 iş başvurusu alındı.

Eğitimin yanında sosyal yönleriyle de dikkat çeken İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi bir ilki düzenleyerek öğrencilerin kariyer planlarına yön vermelerine ve istihdam olanakları sağlamalarını amaç ettikleri 1. İİBF Kariyer Günleri’ni sona erdirdi. Katılan 52 firmada iş imkanı sağlanan öğrenciler mülakatlarda birbirleriyle yarıştılar. İş görüşmesi yapan firmalar dinamik bir gençlik karşısında çok memnun kaldılar ve zorlandılar.108 iş görüşmesinin yapıldığı 1836 iş başvuruyu alan firmalar (İŞKUR, Isparta Çağrı Merkezi, MASFEN, Boğaziçi Koleji, Şifa Hastanesi…) en kısa sürede istihdam olanağı sağlayacaklarını belirttiler. İstihdam olanağının yanında 30 oturum ve 36 konuşmacısıyla öğrencilerin sorularına cevaplar aranmakla beraber ilgilendikleri alanları tanıma fırsatı sunuldu.

Büyük çapta gerçekleştirilen ve bir ilk olan etkinlik yine bir ilkle sona erdi. Birincisi düzenlenen ödül töreni ile sona erdirilen etkinlikte 2 ayrı alanda ödüller sahiplerini buldu. Ulusal ve yerel alanlarda verilen ödüllerle yılın enleri belirlendi.Geleneksel hale getirilmesi hedeflenen geceye 150 misafir ve yerel basın katılım gösterdi.

Genel çerçevesiyle yoğun ilgi gören ve adından sıklıkla söz edilen etkinlik beklentilerin üstünde gerçekleşmiş ve şimdiden ikincisi için söz edilmeye başlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.