Kariyer Isparta Şenliği Düzenlendi

Merkezi Anakarada bulunan ‘Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’ tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde ‘Devlet Korumasında Yetişenler Ekonomik ve Sosyal Fayda Yaratan Bireylerdir’ sloganıyla düzenlenen ‘Kariyer Şenliği’nin Isparta ayağı Barida Otelde

Yayınlanma:
Kariyer Isparta Şenliği Düzenlendi

Merkezi Anakarada bulunan ‘Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği’ tarafından Türkiye’nin çeşitli illerinde ‘Devlet Korumasında Yetişenler Ekonomik ve Sosyal Fayda Yaratan Bireylerdir’ sloganıyla düzenlenen ‘Kariyer Şenliği’nin Isparta ayağı Barida Otelde gerçekleştirildi.

Vali Memduh Oğuz, İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Genel Başkanı Alev Zehir ve yönetim kurulu üyeleri ve yurt çocuklarının katılımıyla yapılan ‘Kariyer Şenliği Isparta’ programı protokol konuşmalarıyla başladı.

Kendisinin de bir yurt çocuğu olduğunu, 3 yaşındayken yurda bırakıldığını ve akabinde koruyucu bir aile tarafından yetiştirildiğini belirten Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Genel Başkanı Alev Zehir, amaçlarının yurt çocuklarına yönelik olarak özgüven arttırıcı çalışmalar yaparak, onların hayata daha iyi tutunmalarını sağlamak olduğunu söyledi.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Yakup Kütük çocuk evleri projesinin Isparta’da başarıyla yürütüldüğüne dikkat çekerek, sevgi evleri ile birlikte yurtlara ihtiyaç kalmayacağını belirtti.

Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa bazı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten İl Müftüsü Mehmet Emin Avcı, bu çalışmalar kapsamında Yetiştirme Yurdu ve Sevgi Evlerinde Kalan 20 genci umreye götürdüklerini belirtti. Vaize ve vaizlerin periyodik aralıklarla yetiştirme yurdu ve sevgi evlerine gittiklerini ifade eden Avcı, oradaki çocukların huzur ve mutluluk içerisinde yaşamaları için çalışmalar yaptıklarını belirtti.

Son konuşmacı olarak kürsüye gelen Vali Memduh Oğuz ise, projenin toplum hayatı bakımından da çok önemli bir çalışma olduğunu ifade ederek, toplumumuzda en fazla himayeye mazhar olanların yetimler olduğunu söyledi.

Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Genel Başkanı Alev Zehir ve yönetimini tebrik eden Vali Oğuz; “Bu çalışma ilgileneni bulunmayan çocuklarla ilgilenme çalışmasıdır ve buda insan olmanın ön şartıdır. Eğer sahibi olmayan çocuklara yoğun bir ilgi ve muhabbet yoksa çok net bir ifadeyle söyleyeyim, insanlıkta yoktur…

Bizim milli kültürümüze ve inancımıza göre yetimi sevmek, onu sevindirmek farzdır… Siz Anadolu’nun herhangi bir köşesinde yakınlarını kaybetmiş bir çocuğun sokakta kaldığını duydunuz mu? Akraba ve komşuları hemen kol kanat gererler ve o çocuğu sahiplenirler” dedi

Yetiştirme yurdu çıkışlı gençlere asker benzetmesi yapan Vali Oğuz; “Sizler aynı zamanda birer askersiniz! Niçin? Çünkü daha korunmaya ve ilgiye muhtaç çocuklar var. Kim bunlar? Sokak çocukları… Biz bu sorunu sizler gibi yurtlardan veya koruyucu ailelerin yanında yetişmiş bir ekiple çözebiliriz. Çünkü onları en iyi anlayacak olan, onlarla en iyi iletişimi kurabilecek olan sizlersiniz. Elbette biz devlet olarak, toplum olarak üzerimize düşen görevi yapacağız, ancak sizin yaklaşımınız söylediğim gibi daha farklı olmaktadır.

Bu ekip aynı zamanda diğer sosyal yararlın sarılmasında çok önemli çalışmalar yapabilir. Devletimiz bu ekibi çok ciddi olarak diğer yaraların sarılmasında kullanabilir. Sizler toplumsal barışın sağlanmasında önemli görevler üstlenebilirsiniz” dedi.

Konuşmalardan sonra Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği Genel Başkanı Alev Zehir Vali Memduh Oğuz’a katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Isparta Valiliği, Hayat Sende Gençlik Akademisi Derneği, Barida Otel, Isparta Petrol Turizm ve Yüceer Emlak’ın sponsor olduğu etkinlik eğitimlerle devam etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.