Kariyer Sohbetleri Başladı

Kariyer Sohbetleri Başladı

Yayınlanma:
Kariyer Sohbetleri Başladı

Öğrenci Konseyinin hayata geçirdiği Kariyer Sohbetleri projesinin ilki Teknoloji Fakültesi Konferans salonunda yapıldı. Kariyer Sohbetleri projesi kapsamında iş dünyası , kamu kurum ve kuruluşlarından kişilerle öğrenciler biraraya gelerek tecrübe paylaşımları yapılacak.

Projenin ilk oturumuna Eksa Kalıp Yönetim Kurulu Başkanı Doğan Çelik katıldı. Kariyer Sohbetleri” adı altındaki programda gençlere geleceklerine yön vermek ve başarılı olabilmek için nelere dikkat etmeleri gerektiği konusunda önemli bilgiler verdi. Gençlerin büyük bir dikkatle takip ettiği programda,Kendisi içinde çok farklı bir deneyim olduğunu söyleyen ve kendi özgeçmişinden bahseden Çelik, “Öğrenciler iç içe karşılıklı sohbet etme imkanını bu ilk kez bu projeyle gerçekleştirdim. Sektörden kişiler olarak sizlerle bu sohbeti gerçekleştirmek ve sizin meraklı bir şekilde beni dinlemeniz beni çok etkiledi.

Gençler Bundan sonrası süreçte başarıya ulaşmanız için kendinize güvenmeniz ve inanmanız şart. Gelecekte hangi sektörde, hangi unvanda olursanız olun, geçmişinizi asla unutmayın, insanlarla iletişiminize büyük önem verin, bu sizi hem mutlu hem de başarılı kılar.” İfadelerini kullanarak Öğrenci Konseyine bu buluşmadan dolayı teşekkür etti.

Proje hakkında detaylı bilgi veren konsey başkanı Ferdi Alakuş “Öğrenci konseyi olarak Üniversitemiz içerisinde tüm fakültelerde uygulanacak kariyer sohbetlerinin ilkini Teknoloji Fakültesinde gerçekleştirdik. Hayata dair konuların konuşulduğu bu projede sahnede karşılıklı 2 sandalye bir masa samimi bir sohbet havası oluşturuyoruz. Bölgenin öncü ve güçlü kişilerini davet ediyoruz ve onlarla tecrübe paylaşımlarını gerçekleştiriyoruz .Fakülte temsilcilerimiz Modarötörlük görevini üstleniyor ve konuğumuza daha önceden belirlenen sorular soruluyor. Bu sorular genellikle öğrenci arkadaşlarımızın gelecek, sektör ve sosyal yaşam konularında merak ettikleri konularla ilgili oluyor. Bir kaç sorudan sonra söz öğrenci arkadaşlarımıza veriliyor onlarda soru bu kapsamda öğrenci arkadaşlarımızın programa katılması hedefleniyor.

Konuğumuzun sorularımıza samimi şekilde cevap vermesi öğrenci olarak bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Bizler akademik anlamdaki eğitimimizi okuldan alıyoruz. Lakin gelecek iş ve özel hayatımıza yön verme aşamasında kararlarımızı belirleyebilmemiz için bizden yaşça büyük kişilerle tecrübe paylaşımlarımızı yapmamız çok önemli. Bu projeyle birlikte hayata dair eksik olduğumuz ve korkularımızın olduğu alanlarda bilgi sahibi olmak ve kıymetli misafirlerimizin tecrübelerinden yararlanmak istiyoruz. Bu kapsamda tüm Fakültelerimizin içerisinde belirli aralıklarla kariyer sohbeti yapılacağının bilinmesini istiyor katılan tüm öğrenci arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz" dedi.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.