Karma Eğitim Tartışmaya Açılmalı

Kızlı Erkekli yemek yemeyi engelleyen uygulamayla bir anda ülke gündemine oturan Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdür Kenan Köse’ye Eğitim Bir Sen’den de destek geldi. Sendika yöneticileri okul müdürünü makamında ziyaret etti.

Yayınlanma:
Güncelleme: 14 Kasım 2013 10:27
Karma Eğitim Tartışmaya Açılmalı

Eğitim-Bir-Sen Isparta Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Okul Müdürü Kenan Köse’yi makamında ziyaret etti.

Eğitim Bir Sen Şube Başkanı İhsan Arıcı, Ahmet Melih Doğan Anadolu Lisesi Müdürü Kenan Köse’nin ‘birilerinin siyasi emelleri için yıpratıldığını’ ileri sürerek sadece öğle yemeği için uygulanan bir program dolaysıyla bir okul müdürünün bu şekilde yıpratılmasını doğru bulmadıklarını ifade etti. Şube Başkanı İhsan Arıcı, “Kaldı ki okul aile birliği başkanının yaptığı açıklamaya bakılırsa ailelerin ve öğrencilerin bu uygulamadan şikayetçi olmadıkları görülüyor. Buna karşı çıkanlar okul ve öğrencileri kendi siyasi emellerine malzeme yapmak isteyenlerdir” dedi.

Karma eğitim sisteminin ülkede bir tabu olarak görüldüğünü ve tartışmaya açılması gerektiğini savunan Arıcı, “Biz, öğrenci ve velilerinin çoğunun tepkisini değil beğenisini alan okul idaresinin bu uygulamasında bir yanlışlık görmüyoruz. Ülkemizde bir tabu olarak görülen karma eğitim sisteminin de tartışmaya açılması gerekmektedir. Avrupa ve Amerika 90’lı yıllardan beri bu konuyu tartışmaktadır.” dedi.

Türkiye Barolar Birliği’nin suç duyurusunda bulunarak olayı yargıya taşıdığını ifade eden Arıcı, bu süreç içerisinde başta Okul Müdürü Kenan Köse olmak üzere okul idaresine her türlü desteğin verileceğini belirterek, okul müdürünün yanında olduklarını ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
11 Yorum