Karma Eğitim Zihinsel Performansı Düşürüyormuş!

Kızlı Erkekli öğrenci apartları… Öğrenci evleri… derken karma eğitim. Isparta Gül Platformu sözcüsü Halil Elitok, yaptığı basın açıklamasında karma eğitimi eleştirdi. Elitok, “Kızlı erkekli eğitim, zihinsel performansı düşürür” görüşünü savundu.

Yayınlanma:
Karma Eğitim Zihinsel Performansı Düşürüyormuş!

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Denizli’de gündeme getirdiği kızlı erkekli apartlar ve öğrenci evleri tartışması bitmek tükenmek bilmiyor. Öyle ki, Başbakan Erdoğan’ın açıklamaları bazı çevreler tarafından sert bir üslupla eleştirilerken, bazı çevrelerden de tam destek alıyor.
Isparta’da da Anadolu Gençlik Derneği ve Eğitim Bir Sen’den sonra Isparta Gül Platformu da Başbakan’ın açıklamalarına destek verdi. Platform Başbakan’a destek vermenin ötesinde kızlı erkekli eğitimin de zararlı olduğunu ileri sürdü.

KIZ VE ERKEKLERİN BİR ARADA KALMASI TASVİP EDİLEMEZ
Platform sözcüsü Emekli Müftü Halil Elitok, yaptığı açıklamada “Kızlı – Erkekli öğrencilerin bir arada kalmaları hususunda Başbakanımızın yaptıkları açıklamanın arkasında olduğumuzu deklare etmek istiyoruz. Bu konuya Gül Platformu olarak bakış açımız ahlaki olmadığı ve bizim örf ve adetlerimize ve harsımıza uygun olmadığıdır. Devlet halkının isteklerini göz önünde bulundurarak eğitimde erkek, kız ve karma okul seçme fırsatını sunmalıdır. Her anne ve baba çocuğunun ahlaki olmasını ister. Geleceğini etkileyecek yanlışlıklara düşmesini istemez. Toplumumuz da erkek ve kızların bir arada kalması doğru değildir, tasvip edilemez. Apartlara ruhsat veren kurum, kız veya erkek öğrenci kalacağı tespitiyle ruhsat verilmelidir.hanelerin mahremiyeti sağlanmalıdır. Eve baskın gibi müsadere yapılmamalıdır” dedi.

EĞİTİM PEDAGOJİK DEĞİL, İDEOLOJİK
Isparta Gül Platformu Sözcüsü Halil Elitok “kızlı erkekli öğrenci evleri konusu ne kadar önemliyse kızlı erkekli eğitim konusu da o kadar önemlidir” diyerek “Karma eğitim değil, demokratik eğitim yapılmalıdır. Yani Türkiye’de pedagojik eğitim verilmiyor. İdeolojik eğitim veriliyor. Cumhuriyetin ilanından sonra karma eğitim, 1924 yılında ilkokullarda ve 1927 yılında ortaöğretimde uygulanmaya başlanmıştır. Ancak Cumhuriyet tarihi boyunca karma eğitim uygulamasına rağmen ortaokul ve lise de kız ve erkek öğrenciler için ayrı okullar açılabilmiştir” diye konuştu.

YURT DIŞINDAN ÖRNEKLER VERDİ
Isparta Gül Platformu Sözcüsü Halil Elitok, kız ve erkek öğrencilerin ayrı oldukları zaman daha çok başarı sağladıklarını iddia ederek, bununla ilgili yurt dışında değişik eğitim testlerinin yapıldığını söyledi. Elitok, “İngiltere Manchester Üniversitesinden araştırmacılar 5 devlet okulunda öğrencileri karma ve ayrık sınıflara koydular. Standartlaştırılmış bir dil testini, ayrık sınıfta okuyan erkeklerin yüzde 68’i geçebilirken karma sınıfta bu başarı yüzde 33’de kaldı. Kızlarda ise aynı sınavda ayrık sınıftakiler yüzde 89 başarı yakalarken, karma sınıfta ise yüzde 48 başarıda kaldılar. Avustralya Eğitim Araştırma Konseyi, 6 yıllık çalışmasında 270 bin’in üzerinde öğrencinin performansını araştırmış ve tek cinsiyetli okullardaki erkek ve kız öğrencilerin karma okullardaki erkek ve kız öğrencilerinden ortalama yüzde 15 ile 22 puan daha yüksek derece aldıklarını ortaya çıkarmıştır. Rapor, tek cinsiyetli sınıfların, 12 ile 16 yaşları arasındaki erkek ve kız öğrencilerin kavramsal, sosyal gelişimlerindeki büyüme hızlarında büyük farklılıklar ile ortaya konulan ihtiyaçların yerine getirilmesinde daha iyi performans sergilediklerini öne sürmüştür” diye konuştu.

KIZLAR ERKEKLERLE AYNI SINIFTA OLURSA ÇEKİNGENLEŞİR
Elitok, karma eğitimin devam etmesi halinde kız ve erkek öğrencilerin düşüncelerinin farkı yerlerde olacağını belirterek, “Tüm bu karşılaştırmalar neticesinde özetle karma eğitimin mahzurlarını şöyle sıralayabiliriz. Karma eğitim kız ve erkekler arasındaki farklılıkları göz ardı etmektir. Bu nedenle karma eğitimde kız öğrenciler yeteneklerini geliştirememektedir. Bir çok alandaki rekabet kızların başarısızlığıyla sonuçlanmaktadır. Kızlar erkeklerle aynı sınıflarda çekingenleşmekte, alay edilme korkusuyla içe kapanmakta kısaca kişisel olarak baskılanmaktadır” ifadelerini kullandı.

ZİHİNSEL PERFORMANS DÜŞER
Erkek öğrencilerin sınıftaki karşı cinse olan ilgisinin dikkatleri dağıtacağını ileri süren Elitok, “Erkek öğrencilerin sınıftaki karşı cinse olan ilgisi dikkatlerini dağıtabilmekte, zihinsel performanslarını düşürebilmektedir. Salgı bezlerince salgılanan cinsiyet hormonları beyni, vücudu ve davranışları etkilemektedir. Cinsel taciz, istenmeyen gebelik karma eğitimle artış göstermektedir” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
14 Yorum