Karma OSB Talep Bekliyor

Karma OSB Talep Bekliyor

Yayınlanma:
Güncelleme: 28 Temmuz 2015 17:06
Karma OSB Talep Bekliyor

Deri OSB’nin, Karma OSB’ye dönüştürülmesi için üç yıldır devam eden süreç tamamlandı. Bakanlıktan olur yazısının gelmesinin ardından imar revizyonunu yaptıran Deri OSB yönetimi revizyon edilen planını askıya çıkardı.

Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı Eşref Bıtrak Karma OSB’nin önündeki tüm engellerin kalktığını söyleyerek “yatırım yapacak işadamlarının taleplerini bekliyoruz. Gelsinler yerlerini gösterelim” dedi.

DÖNÜŞÜM YAZISI GELDİ
Üç yıl önce başlayan ve zorlu süreç yaşanan Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesinin, Karma OSB’ye dönüştürülmesi ile ilgili süreç tamamlandı. Uzun uğraşlar sonunda gelinen noktada bakanlıktan Karma OSB’ye dönüşümle ilgili yazı geldi. Yasal olarak yapılması gereken imar revizyonu yapıldı ve revizyon yapılan imar planı askıya çıkarıldı. 1 günlük askı süresi içinde olan imar planı onaylandıktan sonra Deri OSB resmen Karma OSB unvanına kavuşacak ve dericilik dışındaki alanlarda da yatırım yapılabilecek.

MUTLU SONA ULAŞILDI
Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirerek “Araya bayramın girmesi nedeniyle süreç biraz uzadı. Fakat mutlu sona ulaştık. Artık Karma OSB sahasına yatırım yapmak isteyen yatırımcıların taleplerini bekliyoruz. Gelsinler yer gösterelim” çağrısı yaptı. Deri OSB’nin Bilim Sanayi ve teknoloji Bakanlığındaki yeni adı Isparta Deri İhtisas ve Karma Organize Sanayi Bölgesi oldu.

YENİ YATIRIMCILAR BEKLENİYOR
Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Heyet Başkanı ve ITSO Meclis Üyesi Eşref Bıtrak, Isparta Deri İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’nin Karma Organize Sanayi Bölgesi’ne dönüştürülmesinden dolayı memnuniyetlerini dile getirdi. Deri İhtisas OSB’de yatırım yapan firmaların büyük sıkıntılarla bugünlere geldiğini anlatan Bıtrak, dönüşüm sonrasında bütün sıkıntılarının gideceğini söyledi. Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmalara 3 bin metrekare ile 10 bin metrekare arasında yer teminlerinin yapılacağını belirten Bıtrak, yeni yatırımcıları beklediklerini söyledi.

3 yıllık süreçte karma organize sanayi bölgesi kararının çıkması için çaba gösteren Isparta Valisi Vahdettin Özkan olmak üzere Milletvekilleri Süreyya Sadi Bilgiç, Recep Özel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ile bütün kurum ve kuruluş temsilcilerine teşekkürü bir borç bildiklerini belirten Bıtrak geçen süreci şöyle anlattı: “Deri Organize Sanayi Bölgesi’nin kuruluş aşamasından bu yana eski yerimizde bulunan 62 deri esnafımızın tamamının buraya gelmesi istenen düzeyde olmadı. “Bizim planladığımız gibi 62 parseli dolduramadık. Ekonomik şartlar olsun diğer koşullar olsun dolayısıyla sadece 31 firma katılım sağladı. Yüzde 50’lik bir kayıp yaşadık. Biz bu kaybı doldurmalıyız dedik, bekledik ama bu süreç içinde de gelen olmadı. Yalvaçlı derici esnafımızla bağlantı kurduk yine olmadı.

KATKI YAPANLARA TEŞEKKÜR
Tabi bir yandan da çalışmalarımıza devam ettik, arıtmamızı tamamladık, maliyetlerimiz çok arttı. Bu artışı 31 esnafımızın karşılama imkanı zorlaşmaya başladı. Altyapının geri ödemesi vardı. Biz ne yapalım ne yapalım diye düşündük ve 3 yıl önce deri ihtisas organize sanayinin karma organize sanayi bölgesine dönüştürülmesi için karar aldık. Deri ihtisas OSB’nin karma OSB’ye dönüştürülmesinde mevzuatla ilgili sıkıntılar oluştu. Bir yandan sıkıntıların aşması için görüşmelerimize devam ettik bir yandan da borçlarımız da devrede geri ödemelerimizi yapamaz olduk alt yapı arıtma borcu derken çok sıkıntıya düştük. 3 yıllık süreç içerisinde gerek Valimizle, gerek milletvekillerimizle, gerekse Ticaret ve Sanayi Odası Başkanımızla birlikte Ankara ile temaslarımız daha da fazlalaştı. Biz borçlarımızı ödemekte zorluk çekiyoruz ve deri ihtisas OSB nin karma OSB’ye dönüştürülmesi hem bizi rahatlatacak hemde yeni yatırımcıların önü açılacak dedik. Milletvekillerimiz ilgilendi ve nihayet karar çıktı. Biz bu sürece destek veren Sayın Valimiz, Milletvekillerimiz ve Ticaret Sanayi Odası Başkanımız ile kurum ve kuruluş yetkililerine teşekkür ederiz. “

HAYDİ YATIRIMCILAR SIRA SİZDE
Karma OSB’ye yatırım yapmak isteyen firmaların yatırım teşvik desteklerinden faydalanabileceğini belirten Bıtrak, “Yatırım yapmak isteyen orta ölçekli firmalarımızın müracaatları halinde 3 bin ile 10 bin metrekare arasında arsalarımız tahsis edilecek. Böylece hem ilimiz ekonomisine, istihdamına katkı sağlanacak hem de altyapı ve arıtmaya olan borçlarımızı kolaylıkla ödeyebileceğiz. Yeni yatırımcıları bekliyoruz.”diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.